A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ЗРОБИТИ ДЕРЖАВУ БЛИЖЧОЮ ДО ЛЮДЕЙ

Дата: 08.09.2020 14:14
Кількість переглядів: 8258

Фото без описуКуцурубська об’єднана територіальна громада - одна з найперших на Миколаївщині стала прикладом ефективності реформи з де­централізації влади. Перший крок на зустріч людям зробили Куцурубська та Іванівська ради. Об’єднавшись в одну громаду у 2015 році, вони своїм прикладом успіш­ної роботи довели й сусідам, що варто працювати разом. Тепер в об’єднаній громаді 12 населених пунктів - села Куцуруб, Іванівка, Яселка, Дмитрівка, Острівка, Матросівка, Червоне Парутине, Парутине, Каталине, Прибузьке, Солончаки, Дніпров­ське. Всі вони разом спільно крокують вперед, реагуючи на виклики сьогодення і вдало використовуючи ті можливості й перспективи, що дає   сучасне законодавство.

Минулого тижня в ОТГ відкривали новий заклад для одиноких людей похилого віку. Вже через декілька днів влада громади запросила земляків взяти участь у від­критті ще одного закладу - нового, сучасного, зручного    та комфортного Центру        надання адміністративних  послуг Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

Подібні центри існують вже в багатьох містах Укра­їни. Об’єднані громади до такого рівня шлях лише починають. Проте Куцурубська ОТГ ще          з моменту створення звикла бути піонером у вирішенні складних завдань - бути першою серед інших.

Відкрити новий заклад в умовах сьогодення - справа не з простих. А зробити його при цьому ще й сучасним і комфортним - тим більше. Владі Куцурубської ОТГ без допомоги було б не обійтись. За неї голова громади Інна  Копійка щиро дякувала усім поіменно, урочисто перерізавши червону стрічку разом з начальником ЦНАПу Світланою Стинкою.

Чимало труднощів довелось подолати колективу    однодумців, які тривалий час разом докладали багато зусиль, аби жителі сіл громади нарешті відчули, що держава - це не тільки Київ, Миколаїв, Очаків. Держава - це і кожне українське село. Саме тут, вдома, в рідному селі, громадяни можуть отримати 162 (!) адміністративні послуги. Відтепер будь-який папірець, будь-який документ, як кажуть,         від реєстрації народження до реєстрації смерті, можна      отримати, не виїжджаючи до обласного чи районного центру. Все - в своєму селі. Для цього в ЦНАПі працюватимуть дев’ять фахівців з різних      напрямків. І прийматимуть людей вони не лише в центральному офісі в Куцурубі (який і відкривали третього вересня), а й в Острівці, Парутиному, Солончаках, Дмитрів­ці та в Іванівці. В кожному з цих сіл обслуговуватимуть земляків працівники ЦНАПу.

Реєстрація актів цивільного стану, паспортні та нотаріальні послуги, реєстрація бізнесу та нерухомості, зе­мель­ні питання, видача документів дозвільного характеру - це далеко не весь перелік послуг, які відтепер можна   отримати в ЦНАПі ОТГ.

Як зауважила, відкриваючи заклад, Світлана Стинка, влада ОТГ, яка створила, відкрила та обладнала Центр виключно за кошти бюджету громади, на сьогоднішньому рівні зупинятись не збирається. Аби Куцурубський ЦНАП став ще більш зручним для людей, влада та керівництво закладу взяли участь у міжнародній програмі підтримки «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Саме завдяки встановленій співпраці з цією міжнародною інституцією,  Куцурубська ОТГ вже очікує надходження надсучасного обладнання та меблів, які  допоможуть довести рівень послуг до найвищого щабля.

Та й сьогодні для відвідувачів влада громади підготувала гарні умови, подбавши, перш за все, про якісний підбір кадрів, здійснивши    сучасний ремонт, забезпечивши належні санітарні умови   та передбачивши доступ до закладу усіх без винятку       категорій  населення (в тому числі й людей з обмеженими фізичними можливостями).

Всі ці прагнення і результати належно оцінили й представники районної влади.   Голова Очаківської РДА Олек­сій Допіра, завітавши на від­криття, зауважив, що влада  Куцурубської ОТГ не перестає вражати й дивувати результативністю своєї діяльності.  Посадовець побажав колективу нового закладу успішної роботи, а жителям сіл ОТГ - подальшого розвитку й не    зупинятись на досягнутому.

Слова щирої підтримки висловили на адресу голови громади Інни Копійки та колективу ЦНАПу  і представники Асоціації міст Укра­їни Лідія Віштал та Юлія Забродкіна, які також завітали на урочисте відкриття Центру. 

Зауважимо, що отримувати послуги в в новому закладі можуть не лише жителі сіл. Сюди, за потреби, можуть звертатись громадяни незалежно від місця їх реєстрації. Їх завжди радо приймуть та нададуть професійну допомогу співпрацівники Центру    надання адміністративних   послуг Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади. 

Як зауважує голова ОТГ Інна Копійка, держава відкриває чимало цікавих перспектив для розвитку місцевого  самоврядування в Україні. При цьому і місцева влада не повинна забувати, що одним з головних її завдань є наближення держави до людей. Жителі сіл не повинні відчувати незручності в оформ­ленні    необхідних документів. Саме на це направлена реформа       з децентралізації, яка розширює повноваження громад. 

Фото без опису   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора