A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Перша сесія відбулась, повноваження визнані

Дата: 14.12.2020 08:05
Кількість переглядів: 8227

Куцурубська об’єднана територіальна громада нарешті завершує виборчі перегони першою сесією новообраної ради. 10 грудня відбулось пленарне засідання, на якому голова Куцурубської сіль­ської територіальної виборчої комісії Білостецький М.А. передусім оголосив результати виборів до Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади першого скликання у відповідності до голосування по округах. Фото без опису

Так, депутатами визнані:

округ №1 - Веселовська Світлана Анатоліївна, Поспелов Олег Гаврилович, Федорова Любов Леонідівна;

округ №2 - Загребельний Андрій Васильович, Себрук Юрій Васильович, Яворська Тетяна Миколаївна;

округ №3 - Єгоренков Ігор Олександрович, Муравйова Тетяна Сергіївна, Яшніков Олексій Миколайович,

округ №4 - Балтаг Катерина Іллівна, Ващишин Олена Іванівна, Шевчук Тетяна Миронівна;

округ №5 - Кулик Сергій Миколайович, Маслєнікова Марія Іванівна;

округ №6 - Богатирьов Андрій Олександрович,  Ільюк Інна Дмитрівна, Качмар Михайло Остапович;

округ №7 - Нестерова Тетяна Миколаївна, Сметана Раїса Миколаївна, Харковець Олег Миколайович,

округ №8 - Нєдов Володимир Андрійович, Михайляк Юлія Андріївна.

Зауважимо, що до складу сільської ради обрано 11 представників від однієї партійної організації. Таку підтримку з боку громади отримали кандидати, яких висувала на вибори партія «Наш край». Вочевидь, вже незабаром, ці депутати створять фракцію в сільській раді, яка буде найчисельнішою з фракцій по ОТГ і другою в області по представництву партії «Наш край» в місцевих радах.

Голова ТВК також оголосив результати виборів Куцурубського сільського голови об’єднаної територіальної громади, офіційно повідомивши, що на посаду голови обрано Копійку Інну Василівну.  Голова ТВК, за законодавством України, привів до присяги голову ОТГ. 

Словами присяги «Я, Копійка Інна Василівна, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сум­лінно виконувати свої посадові обов’язки»  голова фактично розпочала роботу в новій каденції.

Приступивши до виконання своїх обов’язків, Інна Василівна провела першу сесію, до порядку денного якої було включено чимало організаційних питань.

Зокрема, новообрані депутати, розглянувши пропозицію Куцурубського сільського голови, затвердили на посаду її заступника з питань діяльності    виконавчих органів ради Горгуленко Ларису Миколаївну. Її кандидатуру присутні депутати підтримали одностайно.

Утворивши лічильну комісію для проведення процедури таємного голосування, що передбачено законодавством України, депутати обрали секретаря ради. Голова громади запропонувала на цю посаду кандидатуру Федорової Л.Л., зауваживши, що вона має досвід відповідної роботи з 2002 року і проявила себе як відповідальний і працьовитий службовець. Підтримали кандидатуру Федорової Л.Л. 19 депутатів, обравши її таким чином на посаду секретаря ради.

Визначивши перелік постійних комісій Куцурубської сільради, депутати затвердили відповідне рішення та обрали їх склад. 

Комісію з гуманітарних питань, з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту очолила Муравйова Т.С. З нею співпрацюватимуть: Яворська Т.М., Загребельний А.В., Ващишин О.І., Сметана Р.М., Харьковець О. М., Балтаг К.І..

Головою постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва обрано Михайляк Ю.А. У складі комісії їй допомагатимуть Маслєнікова М.І., Єгоренков І.О., Шевчук Т.М.,  Ільюк І.Д., Нестерова Т.М., Веселовська С.А..

Постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони па­м’яток, історичного середовища та благоустрою за рішенням ради очолив  Недов В.А. З ним співпрацюватимуть: Поспєлов О.Г., Себрук Ю.В., Яшников О.М., Богатирьов А.О., Кочмар М.О.,Кулик С.М..

Головам утворених комісій доручено забезпечити на першому засіданні кожної комісії вирішення питань щодо структури комісії, у тому числі обрання заступника голови та секретаря. 

Розглянувши та затвердивши Регламент ради, депутати перейшли до формування кадрового потенціалу головних помічників сільського голови по старостинських округах. Згідно з законодавством, пропозиції щодо кандидатур на посаду старост вносить голова громади. Тож, заслухавши Копійку І.В., депутати ухвалили низку рішень, якими затвердили на посади старост:

Іванівського  старостинського округу - Лісовську Наталію Сергіївну;

Дмитрівського ста­ростинського округу - Порван Ольгу Степанівну;

Солончаківського старостинського округу - Шевченко Олену Ана­толіївну;

Парутин­ського старостин­ського округу - Харьковця Олега Миколайовича;

Острівського старостинського округу - Бабій Ольгу Петрівну.    

Зауважимо, що,згідно з затвердженим депутатами Положенням, староста підзвітний Куцурубській сільській раді ОТГ та підконтрольний сільському голові. Не рідше одного разу на рік староста повинен звітувати про свою  роботу перед радою та жителями сіл старостинського округу.

Наступним питанням порядку денного першої сесії стало утворення виконавчого комітету Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Новообрані депутати встановили чисельність виконавчого комітету ради в складі 27 осіб, а також затвердили   персональний склад виконкому. Так, за рішенням депутатів та згідно з діючим законодавством до складу виконавчого комітету увійшли: сільський голова Копійка Інна Василівна, заступник сільського голови, секретар сільської ради Федорова Любов Леонідівна (вона також виконуватиме функції секретаря виконкому), всі старости, начальник відділу соціального захисту, захисту дітей та роботи з сім’ями Власюк Ольга Сергіївна, начальник відділу освіти,   молоді, спорту, культури та медицини Кельбас Олена Олександрівна, директор територіального центру Жукова    Галина Олександрівна, начальник відділу фінансів бухгалтерського обліку та звітності Лаврик Наталія Дмитрівна, начальник відділу ЦНАП Стинка Світлана Володимирівна, спеціаліст господарсько-земельного відділу Павлюк Олена Леонідівна, спеціаліст І категорії з питань персоналу Павленко Анна Вікторівна, головний лікар КНП «ЦПМСД» Цапліна Людмила Гергіївна, директор КСКП «Гілея» Федоров Віталій Якович, директор Куцурубського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка Пікуль Тетяна Василівна, директор Острівського НВК Осінчук Ігор Іванович, директор Парутинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Раленко Ірина Олександрівна, завідуюча дитячим садочком «Зірочка» Слепендяєва Лариса Миколаївна, завідуюча дитячим садочком «Ромашка» Шереметова Людмила Григорівна, директор ТОВ «Агрофірма «Лиманський» Скрипник Євген Андрі­йович, директор ТОВ « Колос 2011» Бурбело Анатолій Пантелейович, директор ТОВ «АЛМУС ЕКСПОРТ» Піскун Лілія Олександрівна, інспектор поліції Шкворченко Анатолій Олександрович.

Депутат сільради Харковець О.М., у зв’язку з обранням на посаду старости та затвердженням у складі виконкому ради, згідно з діючим законодавством, зробив свій вибір і склав повноваження депутата, що фактично стало приводом для проведення виборів на окрузі, де він був обраний депутатом. Про дату проведення виборів має повідомити  Куцурубська сільська територіальна  виборча комісія.

Вирішивши ряд організаційних питань, депутати після перерви провели і засідання бюджетної комісії, і другу сесію ради, розглянувши єдине питання - про внесення змін до бюджету на поточний рік.

Н. Заборова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора