A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Шановні жителі Куцурубської сільської ради ОТГ! Доводимо Вам до відома рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Очаківській районній державній адміністрації (протокол №11 від 24.12.2020) щодо виявленн

Дата: 28.12.2020 14:04
Кількість переглядів: 929

Доводимо Вам до відома, що згідно рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Очаківській районній державній адміністрації (протокол №11 від 24.12.2020) в одному домогосподарстві с. Яселка виявлено високопатогенний грип птиці. 

25 грудня 2020 року Куцурубська сільська рада об’єднаної територіальної громади зібрала екстрене засідання комісії ТЕБ і НС, на якому були присутні представники від Держпродспоживслужби, які здійснювали обстеження дворів в с. Яселка.

Згідно рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії буде запроваджено карантин в с. Яселка на 21 добу та встановлені обмеження щодо експорту птиці з території села. Разом з тим будуть проводитися заходи по відбору крові птиці на аналіз в буферній зоні (Іванівка, Дмитрівка), та здійснюватися контрольні заходи в зоні нагляду (Куцуруб, Солончаки, Острівка).

Грип птиці - гостра контагіозна вірусна інфекція птахів, яка характеризується загальним пригніченням, набряками, ураженням респіраторних органів та шлунково-кишкового тракту.  

 За результатами епізоотичного розслідування встановлено, що ймовірним джерелом збудника захворювання могла бути дика перелітна птиця.

 Для мінімізації ризиків занесення грипу птиці в особисті селянські господарства власники птиці повинні забезпечувати виконання Ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці в особистих селянських господарствах, затверджених наказом Державного департаменту ветеринарної медицини України від 19.12.2006 №100, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 19.01.2007 за №42/13309, які передбачають мінімальні стандарти біобезпеки, яких повинні дотримуватися власники птиці в особистих селянських господарствах, рекомендації до утримання птиці, комплектації своїх господарств птицею, а також вимог до власників птиці з метою попередження занесення гостроінфекційних хвороб птиці, зокрема:

 – при вході у приміщення (вольєр), де утримується птиця, необхідно обладнати дезкилимки

 – щоденно проводити клінічний огляд птиці

 – забезпечити переодягатися перед входом та виходом у приміщення (вольєр), де утримується птиця

 – мінімізувати контакт з дикою та синантропною птицею

 – птицю утримувати ізольовано (у закритих приміщеннях, критих вольєрах тощо)

 – не допускати вільного вигулу птиці на вигонах, водоймищах тощо

 – не допускати контакту домашньої птиці з синантропною та особливо з дикою перелітною птицею

 – проводити ретельну очистку пташника (2-3 рази на тиждень), побілку стін та сідал.

Просимо Вас на час карантину обмежити свободу птиці, тримати закритою, при курниках мати змінне взуття, дезінфікуючи засоби.

За додатковою інформацією звертатися до старости відповідного старостинського округу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора