A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ПОВІДОМЛЕННЯ RASFF ЩОДО СТОСОВНО ВИЯВЛЕННЯ НЕСАНКЦІОНОВАНОЇ РЕЧОВИНИ ОКСИД ЕТИЛЕНУ (> 5 MG/KG – PPM) У НЕОЧИЩЕНОМУ НАСІННІ КУНЖУТУ, ЩО ЕКСПОРТУВАЛОСЬ З ІНДІЇ

Дата: 25.01.2021 13:39
Кількість переглядів: 383

 Фото без описуДо Держпродспоживслужби надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 19 січня 2021 року № 2020.4957-fup3.  

Відповідно до повідомлення RASFF, виявлено несанкціоновану речовину оксид етилену (>5mg/kg–ppm) у неочищеному насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер: Talakshi Lalji & Co, Mumbai) через Нідерланди (імпортер: H.HC. Schobbers B.V., Venlo) до країн-членів ЄС та до України (отримувач: ТОВ «Райсіо Україна», вул. В. Хвойки 18/14, офіс 308,                    м. Київ, 04080, konstantin.morgulis@raisio.com).

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення зазначеної вище продукції в обігу, просимо негайно інформувати Березанське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: вул. Ольвійська, 6, с. Куцуруб, Очаківський р-н, Миколаївська обл., 57550, т/факс 05154 3-03-58 та e-mail: ochakiv_dpss@dpssmk.gov.ua.

 

 

Держпродспоживслужба

Очаківський район


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора