A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Пленарне засідання чергової сесії Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади

Дата: 25.02.2021 13:49
Кількість переглядів: 7809

   

24 лютого відбулось пленарне засідання чергової сесії Куцурубської сільської ради ОТГ, до порядку денного якого було внесено 38 проєктів рішень. Велика частина з них стосувались земельних питань індивідуального характеру. Їх  вирішення важливе зокрема для місцевих одноосібників та фермерів, діяльність яких допомагає громаді наповнювати свій головний фінансовий кошик. Про те, як це вдалось здійснити у минулому році, депутати сільської ради обговорили, затверджуючи звіт про виконання бюджету Куцурубської сільської ради ОТГ за 2020 рік. Всього доходи бюджету громади становили минулого року 64689,2 тис. грн. При цьому план щодо плати за змелю, закладений в бюджеті ще на початку року, був виконаний на сто відсотків, склавши більше 8 % від усіх надходжень (5432,9 тис. грн.). Найбільшим джерелом власних надходжень для Куцурубської ОТГ залишається податок на доходи фізичних осіб. Минулого року його надходження перевищили очікувані показники на 3% і становили 16359,5 тис. грн. Детальніше з показниками бюджету громади за 2020 рік можна ознайомитись у звіті, оприлюдненому відповідно до вимог діючого законодавства, на стор №4.

За пропозицією відділу фінансів депутати сільради внесли зміни до головного фінансового документа на поточний, 2021 рік, затвердивши уточнений обсяг доходів загального фонду сільського бюджету в сумі 61 664 783,00 грн, спеціального фонду - в сумі 1 111 075,00 грн. Внесли депутати зміни і до видаткової частини бюджету: уточнений обсяг видатків загального фонду затвердили в сумі 63 042 810  грн, видатків спеціального фонду - в сумі 5 374 677 грн, в т. ч. бюджет розвитку - в сумі 4 263 602 грн.  

Значною часткою витрат сільського бюджету є питання соціального захисту населення. Стосуються вони як інди­відуальних потреб окремих жителів сіл ОТГ, так і важливих напрямків у реалізації програм, передбачених на законодавчому рівні. На пленарному засіданні сесії депутати затвердили місцеву Програму соціального захисту людей     похилого віку, осіб з обмеженими фізичними можливостями та осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2021 - 2023 роки, якою серед великого переліку заходів передбачено зокрема й придбання подарунків для привітання ювілярів, яким виповниться 80, 85, 90, 95,              100 років. Така увага з боку органів влади є виключно місцевою ініціативою і передбачається далеко не у всіх громадах нашої держави.  

Взагалі то, чимало питань, здавалось би, місцевого    характеру, можна вирішити виключно «на горі». Більшість з них потребує коштів, яких у місцевих громад катастрофічно не вистачає. З болючими питаннями своєї громади не місцевого рівня депутати сільради та працівники бюджетних   установ цього разу мали змогу звернутись особисто до    народного депутата України Олександра Пасічного, який разом зі своїм помічником - консультантом  Кликовим Ігорем відвідав громаду та взяв участь у пленарному засіданні сесії.

Звернувшись до своїх колег з сільської ради, поважний гість передусім привітав їх з обранням, адже особиста зустріч відбулась вперше після місцевих виборів. Наголосивши на тому, що завжди готовий до співпраці, нардеп відзначив, що з радістю представляє сьогодні команду  Президента Володимира Зеленського, яка на ділі підтверджує свою готовність виконувати передвиборні обіцянки. Прикладом цього Олександр Пасічний назвав декілька проєктів, реалізованих у нашому регіоні, головним з яких без перебільшень вважає ремонт дороги «Очаків-Нечаяне», що був здійснений торік, не зважаючи на недовіру   великої кількості скептиків. Не менш амбітним і важливим для регіону проєктом народний обранець називає і ремонт дороги, що з’єднує села Куцурубської ОТГ. Щодо неї у обласної та державної влади ще більше планів, адже саме вона має стати транспортною артерією, яка орієнтована, передусім, на розвиток туристичного потенціалу Очаківщини.        За словами нардепа, ця дорога буде мати і оглядові майданчики у наймальовничіших місцях, і велосипедну смугу для особливого активного туризму на колесах.

Проте, траса - далеко не єдина дорога, якою користуються селяни. І переважна частина з них потребує ремонту. Про це сказала на зустрічі сільський голова Інна Копійка, передавши народному депутату декілька звернень від ОТГ і попросивши підтримки у реалізації вже підготовлених проєктів з ремонту дорожнього покриття декількох вулиць в Куцурубі та Парутиному. Аналогічний пакет звернень отримав від   голови і депутат Миколаївської обласної ради Євген Ігнатенко, який цього дня проводив особистий прийом в Парутиному і також був запрошений на сесію сільської ради.

Порушив на зустрічі тему дорожнього господарства і депутат сільради Юрій Себрук. Він звернувся до своїх однопартійців з проханням розглянути можливість щодо облаштування дороги між селами Іванівка та Острівка. На переконання депутата, це гостре питання постає в межах впровадження реформи освітньої галузі, в результаті якої школа в Острівці, скоріш за все, буде закрита, а діткам доведеться відвідувати опорну школу в Куцурубі. Аби скоротити час на транспорт, між    селами потрібна дорога. Це всього шість кілометрів, але питання потребує досить виваженого рішення. Вивчити  ситуацію і надати сільраді відповідь Олександр Пасічний доручив своєму обласному колезі. Особисто ж народний депутат вирішив розібратись з іншою проблемою, яку     також порушив Юрій Себрук. Стосується вона спірного  питання між містом та Куцурубською ОТГ щодо намивних територій. Олександр Пасічний пообіцяв особисто вникнути в суть питання і, поспілкувавшись з міським головою, надати відповідь голові ОТГ.

Отримавши від селян та від влади звернення щодо газифікації сіл Солончаків та Дніпровського, а також по забезпеченню жителів скрапленим газом, народний депутат та його обласний колега в супроводі керівництва громади оглянули частину приміщень Куцурубської ОТГ, відремонтованих за фінансової підтримки державного бюджету. Олександр Пасічний відзначив, що ще дуже багато потрібно зробити, аби сільські школи України мали сучасний вигляд, і наголосив, що для цього в державі сьогодні діє ціла низка       програм. Народний депутат доручив своєму помічнику  вивчити потреби Куцурубської школи та спільно з владою ОТГ надати пропозиції щодо фінансування.

Вл. інформ.

 

 

 

За рішенням народних обранців, членами виконкому стали: перший заступник директора ТОВ «Порт Очаків» Леонід Вікторович Підсосонний та завідувач дитячим садочком «Ромашка» Сніжанна Володимирівна Столяр. Людмила Григорівна Шереметова, згідно з тим же рішенням була виведена зі складу виконкому сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора