A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Щовесни, коли тануть сніги І на рясті просяє веселка Повні сил і живої снаги Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.

Дата: 10.03.2021 15:54
Кількість переглядів: 2223

Фото без описуКожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці. І ось чому. Поляки дістали Міцкевича, німці – Гете, англійці мають Шекспіра, італійці – Данте. а ми, українці, пишаємось Тарасом Шевченком.  Він, безсмертний  для нашого народу – явище  унікальне,  неординарне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.

У 2021 році вся культурно-освітня спільнота української нації святкує 207-му річницю з дня народження видатного українського письменника та художника Тараса Шевченка.

Ця дата стала гарним приводом згадати творчість українського поета, тема якої і сьогодні залишається актуальною. І символічним було декламування віршів Шевченка у виконанні юних здобувачів освіти громади.

         Який насправді Тарас Шевченко? Чи знаємо ми Шевченка?  Яким бачать його сьогодні? Побачити це можна буде у різноманітних інтерпретаціях бачення генія в учнівських колективних проєктах та презентаціях «Портрети. Фотогалерея рисунків Тараса Шевченка», «Путівник по Шевченківських місцях», «Тарасовими стежками України».

Щороку, 9-10 березня  в закладах освіти громади проводиться ряд культурно-мистецьких заходів, які традиційно називають Шевченківським тижнем.

У закладах освіти громади було проведено тематичні уроки, бесіди, літературні години, години спілкування «Уроки Кобзаря», квести, вікторини тощо, присвячені творчості Тараса Григоровича Шевченка. Кращому сприйняттю особистості митця сприяють  книжкові та художні виставки, експозиції, фотовітрини.

Таким чином, творчість Т. Шевченка є імпульсом до розуміння суті української історії, життя народу. Із упевненістю можна говорити, що «Шевченко виступає сьогодні духовним будівничим нашої держави», через сприйняття поетової спадщини народ України «національно самостверджується, морально зміцнюється, духовно очищується».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора