Куцурубська громада
o

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області провели семінар – нараду: «Сучасні вимоги до організації раціонального харчування в закладах освіти»

Дата: 02.09.2021 08:47
Кількість переглядів: 2625

27 серпня 2021 року начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Бурденко Л.А та лікар загальної гігієни відділу державного контролю та санітарної охорони території управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Забалуєва О.С. провели семінар - нараду на тему "Сучасні вимоги до організації раціонального харчування в дошкільних та загально - освітніх закладах, з урахуванням чинних нормативних актів» при Чорноморській сільській раді. В семінар – нараді взяли участь: начальник освіти Чорноморської сільської ради Кошман О.В., спеціаліст I категорії відділу освіти, молоді, спорту та культури Куцурубської сільської ради Шереметова Л.Г., в.о. директора Очаківської загальної середньої санаторної школи – інтернат Земляна Р.В., директори закладів дошкільної та загальної середньої освіти, медсестри, кухарі та комірники освітніх закладів.

В ході наради слухачі отримали кваліфіковані методичні настанови фахівців Держпродспоживслужби області за наступними питаннями:

- сучасні вимоги до організації харчування в дошкільних та загально – освітніх навчальних закладах відповідно до Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів від 24 березня 2016 року № 234, Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти від 25 вересня 2020 року № 2205. Зокрема, одним з основних питань у організації харчування дітей є взаємодія учасників освітнього процесу, процесу оздоровлення та відпочинку, постачальників харчових продуктів та/або послуг з харчування, засновників відповідних закладів, органів управління та територіальних органів Держпродспоживслужби.  Уряд ухвалив нові норми організації харчування у школах та дошкільних закладах Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку У частині норм харчування у закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку сформовано норми щодо енергетичної та поживної цінності їжі відповідно до загальних вікових потреб здобувачів освіти/дітей, залежно від режиму харчування та згідно з нормами фізіологічних потреб в основних харчових речовинах й енергії, визначеними МОЗ. Визначено характеристику нормованих груп харчових продуктів, частоту їх включення до раціону дитини, кількість порцій для відповідної вікової групи на тиждень та відповідний вихід порції, зменшено кількість хліба, солі та цукру, збільшено кількість молочних продуктів, фруктів та м’яса;

- З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 були висвітлені питання щодо важливості вжиття профілактичних заходів з недопущення розповсюдження коронавірусної хвороби та важливості проведення вакцинації серед працівників освітніх закладів, дотримання протиепідемічних заходів на період карантину в закладах освіти.

Під час семінар – наради доповідачі надали конкретні відповіді на численні запитання представників освітніх закладів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора