A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ПОТУЖНОСТЕЙ

Дата: 23.10.2021 12:00
Кількість переглядів: 1596

Відповідно до наказу Мінагрополітики від 10.02.2016р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам», зареєстрованого в Мін’юсті 12.03.2016р. № 382/28512, розпочато процес державної реєстрації потужностей. Також відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператор ринку харчових продуктів, якій провадить діяльність що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу згідно даного Закону, зобов’язаний подати до територіального органу компетентного органу заяву про державну реєстрацію потужності, яка використовується на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Реєстрація проводиться безкоштовно.

Таким чином реєструвати потужність потрібно:

- операторам ринку, які провадять діяльність, пов’язану з первинним виробництвом (або: транспортуванням, зберіганням, продажем) харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10ºС, залишаючись придатними для споживання людиною.

Також цей обов’язок поширюється:

- на заклади харчування;

- на потужності, які здійснюють виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження;

- на заклади роздрібної торгівлі.

За роботу без державної реєстрації операторам ринку (підприємцю або керівнику) передбачена адміністративна відповідальність згідно ч. 1 п. 2 ст. 64 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» тягне за собою накладання штрафу на юридичних осіб – у розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб – підприємців у розмірі від 8 до 15 мінімальних заробітних плат.

У зв’язку з вищезазначеним просимо Вас для реєстрації потужності звернутись до Березанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою, вул. Ольвійська, буд. 6, с. Куцуруб, Очаківський район, Миколаївська область, 57508. (номер тел. 05154 3 03 58).

 

Держпродспоживслужба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора