A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Памятка

Дата: 14.12.2021 15:50
Кількість переглядів: 2756

Памятка

Мешканцям Очаківського району

Нагадуємо про те,що

Грип птахів (лат. – Grippus avium; високопатогенний грип птахів, класична чума, грип курей А, ексудативний тиф, голландська чума курей, брауншвейзька хвороба) – контагіозна хвороба, яка характеризується пригніченням, набряками, ураженням органів дихання, травлення, депресіями, явищами геморагічного діатезу та перебігає з різним ступенем тяжкості.

Економічні збитки від цього захворювання значні у зв’язку з масовою загибеллю захворілих птахів, необхідністю проведення жорстких карантинних і ветеринарно-санітарних заходів, включаючи знищення хворої і підозрілої у захворюванні птиці.

Чутливі тварини. Найчастіше хворіють свійські і дикі птахи. Серед дикої і домашньої птиці можуть одночасно циркулювати декілька антигенних різновидів вірусу, властивих людині, птахам і домашнім тваринам.

Клінічні ознаки. Інкубаційний період захворювання у домашньої птиці становить від 1 до 7 днів, іноді до 21 дня. Птиця починає відмовлятися від корму, спостерігають скуйовджене пір’я, втрату яйценосності, голова опущена, очі закриті, видимі слизові оболонки гіперемійовані і набряклі, часто із ледь відкритого дзьоба витікає тягучий слизовий ексудат, носові отвори також склеєні запальним ексудатом.

Засоби і методи профілактики. Специфічні методи лікування не розроблені У випадку утримування в одному подвір*ї,крім курей та індиків,інших видів птиці(голуби,перепели,водоплавна птиця),в зонах,де є загроза інфікування високопатогенним вірусом грипу,всі види птиці щеплять проти хвороби Ньюкасла одночасно. Обов’язкове утримання птиці в закритих приміщеннях.

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора