A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Щодо державної реєстрації потужностей операторами ринку харчових продуктів

Дата: 12.01.2022 08:51
Кількість переглядів: 1167

Щодо державної реєстрації потужностей операторами ринку харчових продуктів

 

Згідно статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.

Порядок проведення державної реєстрації потужностей, який  визначає процедуру державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 №39 (далі-Порядок).

Державна реєстрація потужностей проводиться Березанським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: вул. Ольвійська, 6, с. Куцуруб, Очаківський р-н, Миколаївська обл., 57550, т/факс 05154 3-03-58 та e-mail: ochakiv_dpss@dpssmk.gov.ua за місцем знаходження потужностей, безкоштовно.

Необхідно зауважити на тому, що одним із обов’язків операторів ринку, згідно частини 8, статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» є, заборона здійснення обігу харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.

Законом України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», встановлена відповідальність операторів ринку щодо державної реєстрації потужностей».  Згідно пункту 2, частини 1, статті 65 зазначеного Закону, виробництво та/або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов’язковість її державної реєстрації встановлена законом – тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат  (94 460,0 грн), на фізичних осіб – підприємців – у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат (51 953,0 грн).

На підставі вищезазначеного Березанське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області закликає операторів ринку Миколаївського району не зволікати з питанням щодо здійснення державної реєстрації своїх потужностей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора