A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Повідомлення системи RASFF щодо виявлення афлотоксинів у обсмажених фісташках Malatya Pazari

Дата: 12.01.2022 08:52
Кількість переглядів: 1104

Повідомлення системи RASFF щодо виявлення афлотоксинів у обсмажених фісташках Malatya Pazari

 

До Березанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF від 23 грудня 2021 № 2021.7114.

Відповідно до даного повідомлення, встановлено виявлення афлотоксинів (В1=15,7; загальна кількість = 19,9 мкг/кг – ppb) в смажених фісташках у шкарлупі (партія L 15092021), що експортувалися із Туреччини (виробник: Alagözler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti; експортер: Malatya Pazari Kuruyemiscilik Sanayi ve Ticaret A. S.) через Болгарію до України (отримувач: ТОВ «ОКЕАН КОМПАНІ ТРЕЙД», вул. Миру, 3, м. Київ, 03134).

Згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках об’єкти санітарних заходів, які перебувають в обігу та можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про вжиті заходи.

У разі виявлення зазначеної вище продукції в обігу, просимо негайно інформувати Березанське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: вул. Ольвійська, 6, с. Куцуруб, Очаківський р-н, Миколаївська обл., 57550, т/факс 05154 3-03-58 та e-mail: ochakiv_dpss@dpssmk.gov.ua.


 

Березанське управління

Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора