A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ЗВІТ старости Дмитрівського старостинського округу Куцурубської сільської ради за 2021 рік

Дата: 14.01.2022 08:46
Кількість переглядів: 1244

Керуючись Констититуцією України, Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про добровільне об"єднання територіальних громад", Констититуцією України, Постановами Кабінету Міністрів України, Статутом Куцурубської сільської ради, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають норму діяльності, звітую про роботу Дмитрівського старостинського округу за 2021 рік.

За посадою я є членом виконавчого комітету Куцурубської сільської ради та виконую обов"язки старости на постійній основі, представляю інтереси жителів старостинського округу, сприяю підготовці документів. Я знаю, що перш за все усіх хвилює виконання бюджету округу.

На початок року борг становив 625072 грн . Коли планувався бюджет на 2021 рік доходна частина планувалась по факту надходжень за 2020 рік та становила 3167297грн в т. ч. доходи місцевого б-ту 2047397 грн, бабазова дотація -1119900 грн.. Видатки місцевого бюджету на утримання установ становить 3699181грн., дефіцит бюджета - 531884 грн..

Щоб якось скоротити видатки місцевого бюджету депутатами сільської ради було прийнято рішення закупити вугілля для школи з коштів соцпартнерства, які надходять з Вітряного парку. Тому на 2021 рік надходження коштів вітропарку були заплановані таким чином (1579351грн.):

  • на придбання вугілля для школи 500000
  • на придбання котла для пункту здоров"я 9500
  • на встановлення нової свердловини 370095.8
  • на закінчення ремонту клубу 254310.2
  • на упорядкування стихійного сміттєзвалища 70000
  • на придбання та влаштування дитячого майданчика 130000
  • на придбання вікон для спортзала у школі 110000
  • на ремонт проблемних ділянок водопровідної мережі 90000
  • на заміну вікон у школі 45445
  • незаконтрактовані у попередніх роках 79351

За поточний рік, враховуючи фінансові зобов"язання минулих років, та поточного року, від Вітропарку отримані наступні матеріали та послуги:

  • вугілля для школи 500000
  • водопровод клуб, церква 27848.12
  • водопровод пров. Гагарина 40000
  • одяг для сцени клубу 50500
  • ремонт доріг в. Набережна, Вишнева, Молодіжна,
  • пров.Шкільний ( вартість робіт 998278,80 грн) 50000
  • котел для пункту здоров"я 9500
  • 2 двері на спортзал та 20 стеклопакетів на вікна в т.ч. спортзал, кабінет завідуючої філією, вчительська 155445

Всього: 833293.1 грн

На кожному засіданні виконкому та на сесіях обов"язково заслуховуєтья звіт керівника фінансового відділу громади, як про виконання бюджету громади так і в розрізі кожного старостинського округу. Тому тісно співпрацюю з Податковою інспекцією по виявленню несвоєчасної сплати податків мешканцями села та установами. Внаслідок чого нагадую про борг в усній чи письмовій формі, розношу повідомлення. Шукаю резерви для поповнення  доходної частини.

Культура

Дуже проблемним залишається ремонт клубу. Смєтна документація була виготовлена ще в березні місяці, але гроші з вітропарку ще не надійшли. На сесію сільської ради сільським головою Копійкою І.В. були запрошені представники ВП, щоб з"ясувати причину несвоєчасної сплати. Генеральний директор ВП доповів, що держава їм заборгувала кошти за 2 роки, але найближчим часом проблема вирішиться.

Будемо сподіватись, що нарешті закінчиться ремонт, повернуться до нас фахівці, які проводили дуже гарні заходи і запрацює наш Будинок культури як у старі добрі часи, з ялинкою і в будинку культури і на вулиці. Наберемось ще трошки терпіння.

До 30-річчя Дня Незалежності на стадіоні був проведений концерт за участю гуртків художньої самодіяльності нашого села, Іванівського та Солончаківського округів. Щира вдячність Довбні Ользі Ярославівні за організацію та здійснення заходу.

Заклади освіти

За рахунок залишків освітньої субвенції у школі було здійснено багато робіт та придбано матеріалів та матеріальних активів на суму 1117233 грн в т.ч. :

  • спортивний інвентар (м"ячі, скакалки) 7050
  • ліноліум для 1 класу 9018
  • холодильник 3700
  • принтери 11800
  • посуд для ідальні 10000
  • сварка 2800
  • поточний ремонт відкосів вікон 69000
  • жидко-кристалеві телевізори 33000
  • вентилятор на витяжку 15278
  • капітальний ремонт опалення спортзала 241861
  • огорожа дитячого садка 35250
  • зовнішнє опалення 667976
  • технічна перевірка котлів 10500

За дорученням виконавчого комітету був розроблений "Паспорт села Дмитрівка",  де включени усі аспекти інфраструктури округу.

Благоустрій

З 25 березня по 25 квітня був оголошений місячник з благоустрою та санітарного очищення території населених пунктів. Було прибрано кладовище та прилегла територія, пофарбовані зупинки та пам"ятники, інформаційні стенди, клумби, зібраний та знешкоджений сухостій. Всі установи, які розташовані на території села та більшість мешканців села приєдналися до акції та привели в належний стан прилеглі території. Хочу нагадати, що ділянки, які були надані для будівництва, теж треба прибирати, бо там дійсно хащі, особливо біля трансформаторної будки.

Разом з депутатом Ващишин О.І. проводилась бесіда з господарями неприбраних садиб і ми вдячні усім, хто до нас дослухався. Також в поточному році проведена інвентарізація та затверджена схема мережі зовнішнього освітлення та взята на облік.

Медицина

На початку року, за вимогами чинного законодавства, було перевірено спроможність безбар"єрного доступу осіб з інвалідністю до пунктів здоров"я. У нашому пункті, нажаль, були виявлени недоліки, які не відповідали чинним стандартам.

В квітні місяці були проведені роботи по усуненню недоліків при Пункті здоров"я, щодо доведення до стандартів безбар"єрності для осіб з інвалідністю. Здійснена заміна котла. На протязі року надходило багато звернень стосовно малого асортименту медичних препаратів. Враховуючи побажання мешканців села, у грудні місяці була проведена заміна постачальника. На сьогоднішній день аптека укомплектована широким асортиментом.

Соціальний захист

В поточному році обслуговуються на дому соціальним робітником 8 осіб. Ці люди дійсно потребують сторонньої допомоги, як за віком так і за медичними висновками. Разом з депутатом Ващишин О.І. неодноразово проводились відвідування данних осіб, розглядалися їх потреби. Обслуговуванням соц. працівника задовільні, скарг немає. В стаціонарі для осіб похилого віку,за рахунок місцевого бюджету, перебуває Береза О.Г. На реалізацію програми "Турбота" в поточному році були використані кошти р розмірі 86230грн. матеріальних допомог на лікування, відшкодвання збитків від урагану та інше.

Водопостачання

Багато скарг надходило від мешканців села стосовно роботи слюсаря по водопостачанню. Проаналізувавши всі звернення, разом з керівником КСКП "Гілея" було прийнято рішення про звільнення слюсаря. Зараз у нас працює нова людина, не надходило жодної скарги. Водопостачання в селі безперебійне, окрім випадків пориву чи нової врізки. Але всі роботи проводяться дуже оперативно.

Цивільний захист

В цьому році при адмінбудівлі відкритий "Консультаційний пункт" по цивільному захисту. Вхід до нього вільний, на стінах розташовані плакати по наданню першої допомоги, а також фахвці сільської ради надають консультаційні послуги у разі потреби. Також на базі нашого старостинського округу у вересні поточного року проводився тренінг Товариства Червоного Хреста України з першої допомоги, за участю представників с.Куцуруб та Іванівського старостинського округу. По завершенню навчання в м.Очаків проводились межрегіональні змагання за участю преставників Данії. Суддівською колегію представники нашої громади були визнані одними з найкращих.

Звернення громадян

На протязі звітного періоду було багато звернень громадян,в основному в усній формі з різноманітних питань. Прийом громадян здійснюється як за місцем роботи в межах робочого часу та в позаурочний час за місцем проживання жителів села, які фізично не мають можливості прийти до старостати. Здійснюється моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, реалізацію ними права на працю та медичну допомогу, житлово-комунального господарства. Надається допомога мешканцям села щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам територіальної громади та ії виконавчому комітету.

Більшість звернень надходить по питанням соціального захисту, нарахуванню субсидій, видачі довідок та вчинення нотаріальних дій ( в межах повноважень старости). При старостаті працюють досвідчені фахівці з великим досвідом , як по соціальному захисту так і адміністратор ЦНАПу. На всі звернення надавалась кваліфікована відповідь.

Якщо питання були за межами нашої компетенції, ми зверталися до вузькоспеціалізованих спеціалістів. Двічі була запрошена представник Бюро правової допомоги населенню, яка надавала безоплатну правову допомогу нашим мешканцям .

Є ще багато невирішених питань: це і дитячий майданчик, і дороги по селу та багато іншого.

Але за приписом Держспожслужби (щоб не зачинили наш заклад освіти) треби усунити наступні недоліки:

  • повна заміна вікон у школі,
  • обробка дерев"яних споруд протипожежною сумішю,
  • придбання блискавкозахисту.

І звісно заупівля вугілля для школи. Все це можливо придбати та провести роботи тільки з надходження коштів соцпартнерства з Вітропарку. Скориставшись нагодою, хочу нагадати, що хоч я не "обрана" а "призначена" (на момент мого призначення діяв Закон України де старост призначали), я така ж мешканка села, як і ви, тому мені небайдужі проблеми нашого села як і всім вам. Але є багато факторів, які впливають на розвиток інфраструктури села. І в першу чергу - це брак коштів. Можливо в законодавстві будуть внесені зміни і до бюдетів громад будуть надходити більше коштів, а на сьогодняшній день-що маємо, то маємо.

Наприкіці, хочу винести подяку усім керівникам закладів, фермерам, підприємцям, мешканцям села, які підтримували мене та допомагали. Без вашої підтримки, втілення в життя багатьох задумів, було б неможливо. Щиро вам за це вдячна.

З повагою,

                                              Ольга ПОРВАН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора