A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Обов’язкова ідентифікація тварин

Дата: 14.01.2022 14:05
Кількість переглядів: 1244

Відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину», Закону України від 04.06.2009 р. № 1445-VI «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» запроваджується обов’язкова ідентифікація і реєстрація всіх сільськогосподарських тварин. Дія Закону поширюється на юридичних і фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин, проводять їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги штучного осіменіння та організовують виставки тварин.

Відповідно до нормативно-правових актів з ідентифікації та реєстрації тварин кожна тварина повинна бути ідентифікована. Ідентифікація ВРХ та ДРХ, що народилася в господарстві, повинна бути ідентифікована не пізніше семи днів від моменту її народження. Ідентифікація племінних свиней та товарних свиней не пізніше 60 днів від моменту народження тварини, але раніше, ніж вона залишить господарство; лошата ідентифікуються перед відлученням від матері, але не пізніше одного року після народження.

Для того, щоб про ідентифікувати та зареєструвати тварину, потрібно звернутися до Очаківської районної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Ольвійська, б. 6, с. Куцуруб, Очаківський р-н з довідкою від сільської ради про наявність поголів’я тварин, ідентифікаційним кодом, паспортом громадянина України та паспортом тварини, якщо треба про ідентифікувати молодняк.

Виходячи з цього за невиконання вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин, буде стягуватися штраф відповідно до статей 107-2, 238 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Очаківська районна державна лікарня ветеринарної медицини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора