A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Звіт старости Острівського старостинського округу Куцурубської сільської ради Бабій О.П.

Дата: 21.01.2022 12:00
Кількість переглядів: 1197

Звіт старости Острівського старостинського округу Куцурубської сільської ради Бабій О.П.

  Наш, Острівський, старостинський округ складається з трьох сіл: Острівка, Матросівка, Червоне Парутине. Загальна кількість населення 802 чоловіка, з них в селі Острівка зареєстровано та проживає 262 жителя, в Матросівці – 265, в Червоному Парутине – 275.

  Станом на 01.12.2021 року надійшло власних доходів до бюджету Острівського старостинського округу в сумі 4 973 140 грн., видатки за рахунок власних надходжень, станом на 01.12.2021 року складають 4 773 106 грн. Незважаючи на те, що по нашому округу більша частина платників податків добросовісно сплачують податки, наприклад ТОВ «Колос 2011» на 1 га сплачує найбільшу суму за 1 га по всій громаді, а саме: 1931 грн. на 1 га, більша частина бюджету використовується на утримання органів освіти, що розташовані на території старостинського округу. Тільки за 11 місяців 2021 року на придбання автошин, меблів, лінолеуму, ламінатора, бандера, будівельних та господарчих товарів було використано Острівською гімназією матеріалів на 126 903, 5 тис. грн.., всього видатки місцевого бюджету за 11 місяців по Острівській гімназії, включаючи дошкільний підрозділ, складають 1 814 263 тис. грн., та 1 300 019 тис. грн.. субвенції. Видатки Червонопарутинського ДНЗ «Перлинка» за 11 місяців 2021 року складають 516 495 грн. В 2021 році в садочку був встановлений протипожежний люк, придбано пральну машину, духовку, будівельні та господарчі товари на суму 28091 грн. Завдяки підтримці та співпраці керівництва Куцурубської сільської ради та представників Південно – Ураїнської ВЕС в Острівській гімназії встановлено 5 склопакетів, придбані стільці для Матросівського культурно – просвітницького осередку для учнівської молоді та Червонопарутинського сільського клубу, придбана музична апаратура, солодкі подарунки до новорічних свят, за що їм щира подяка!

  На протязі 2021 року 4 рази були проведені збори громадян за місцем проживання з таких питань, як: Погодження будівництва Південно – Української ВЕУ, звернення ініціативної групи з приводу роботи Острівського НВК, обговорення ситуації, щодо вивозу, розміщення, складування та зберігання ґрунту, що утворюється при будівництві ВУ та інші.

  З метою надання якісних послуг населенню щомісячно працівники старостинського округу проводять виїзні прийоми громадян в селах Острівка та Червоне Парутине, відвідують малозабезпечені, багатодітні, кризові сім’ї, в межах своїх посадових обов’язків видаються довідки, характеристики, довіреності, заповіти, виконуються інші нотаріальні дії. В 2021 році найбільше звернень було з питань соціального захисту населення, це оформлення житлових субсидій, державної допомоги малозабезпеченим сім’ям, пільг багатодітним сім’ям та інші види допомоги. На виконання програми «Турбота» в 2021 році подарунки отримали 5 ювілярів, матеріальну допомогу надано: 6 чоловік на лікування, 2 – до дня ЧАЕС, 1 – до дня виведення військ з Афганістану, 3 чоловіка отримали матеріальну допомогу внаслідок стихійного лиха, 4 – на поховання рідних. На дому у нас обслуговується соціальним працівником 3 особи, які потребують сторонньої допомоги, як з медичних показань так і за віком.

  Неодноразово проводились суботники з благоустрою населених пунктів. По – перше були впорядковані пам’ятники загиблим односельчанам та пам’ятник жертв голодомору, що розташований в селі Матросівка. На протязі 6 місяців працівник з благоустрою Ткач М.О. два рази викошував бур’ян по кладовищам сіл Острівка, Матросівка, Червоне Парутине. Перед Великодніми святами на кладовища округу був завезений пісок, відремонтовані та пофарбовані туалети на кладовищах. Силами населення пофарбовані дитячі майданчики. По акту виконаних робіт розмальовані автобусні зупинки. Двічі на рік проведені роботи і по обкосу обочин доріг. Постійно проводиться і роботи з благоустрою по об’єктах соціальної сфери, що розташовані на території округу. Відновлені і встановлені знаки з визначенням населених пунктів.

  Силами завідуючої сільським клубом та завідуючої Матросівською сільською бібліотекою, за участю громади села Матросівка в селах старостинського округу Острівка, Матросівка, Червоне Парутине проходять святкові заходи, концерти .

  За результатами щорічного конкурсу «Старостинський округ найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» Острівський старостинський округ зайняв І місце серед 6 округів Куцурубської сільської ради, за що староста отримала грамоту та грошову премію 6640 грн., які було вирішено використати на придбання фасадної вивіски на адмінбудівлю сільської ради, бензопили та виплатити премію працівнику з благоустрою Ткач М.О, який вніс значний вклад в перемогу нашого округу.

  Інформація, щодо діяльності сільської ради відображена на інформаційних стендах сільської ради.

  На останок хочу подякувати за плідну співпрацю та взаєморозуміння керівництво нашої Куцурубської сільської ради, своїх депутатів, членів виконавчого комітету, керівників підприємств, фермерів, одноосібників, приватних підприємців, всіх активних односельчан та висловити сподівання на подальшу підтримку та співпрацю на розвиток нашої громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора