A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Звіт про роботу старости Солончаківського старостинського округу за 2021 рік

Дата: 27.01.2022 15:41
Кількість переглядів: 2170

Звіт про роботу старости Солончаківського старостинського округу за 2021 рік

 

   Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в України», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», Конституцією України,Постановами Кабінету Міністрів України, Статутом Куцурубської сільської ради, Положення про старосту та іншими нормативно- правовими актами, звітую про роботу Солончаківського старостинського округу за 2021рік.

Кількісні дані населення сел округу складає:

  Чисельність населення в селах станом на 01.01.2021 року складає  745 особи. них: дошкільного віку – 25, шкільного віку – 56, працездатні –506, пенсіонери –158.

народилося – 5 дітей, померло – 11 осіб.

На території сел проживають:

  • 9 багатодітні сім'ї, в яких виховується 43 дітей;

  • 1 дитини під опікою;

  • 17 учасників АТО;

  • 1 учасник ліквідації аварії на ЧАЕС;

  • 1 воїнів-інтернаціоналістів;

  Соціальним працівником обслуговується 3 одиноких пристарілих громадян, які потребують стороннього догляду.

   Відповідно до покладених на мене повноважень:

приймаю участь у засіданнях виконавчого комітету сільської ради;

-виконую доручення сільської ради, її виконавчого комітету, сільського голови, інформую їх про виконання доручень;

- здійснюю моніторинг за дотриманням на території старостинського округу громадського порядку;

- виконую нотаріальні дії в межах своєї компетенції.

  Но пеш за все мене хвилює виконання бюджету округу. На початок року борг становив 366750 грн.

  Протягом 2021 року, відповідно до затвердженої  Програми соціально-економічного та культурного розвитку, на території сіл старостинського округу  було виконано наступні заходи:

- підтримувався задовільний санітарний стан на території населених пунктів, проводились заходи по обкосу трави, вирубки сухих дерев, чагарників, в належному стані підтримувались пам’ятники,братські могили розташовані в с. Солончаки та Дніпровське;

- за рахунок вирубки сухих дерев , дровами були забезпечені сільський клуб с. Дніпровське, амбулаторія с. Солончаки та с Дніпровське , Солончаківська школа , адміністрація сільського округу;

- протягом року було відремонтовано дорожнє покриття щебеневою сумішшю по провулку до кладовища в с. Солончаки.

 проводилось обслуговування вуличного освітлення в селах округа, своєчасно замінювались лампи та фонарі;

 На початку року за вимогами чинного законодавства,було перевірено спроможність безбарєрного доступу осіб з інвалідності до пункту здоров’я . Були виявлені недоліки, які не відповідали чинним стандартам. В липні місяці були проведені роботи по їх усуненні, а також зроблений ремонт, проведена вода, проведене парове опалення та зроблений санвузол. На сьогоднішній день аптека укомплектована широким асортиментом.

  ДО 30- річчя Дня Незалежності був проведений концерт за участю гуртка «Калинонька» , артистів нашого села та гуртків художньої самодіяльності с. Дмитрівка. На святі були нагороджені ювіляри, новонароджені, срібні та золоті весілля. Завдяки керівниками підприємства, фермерами, підприємцями було закуплено 65 подарунків. ТОВ «Українська-вітряна електростанція» був придбаний феєрверк до свята. Щира всім вдячність за здійснення цього заходу.

В адмінбудівлі округу своїми силами був зроблений поточний ремонт.

 Для покращення умов праці, за кошти Куцурубської сільської ради, в адмінбудівлі с.Солончаки проведено поточний ремонт опалювальної системи, а саме придбано та встановлено твердопаливний котел( 12500грн) насос для системи опалювання (3433грн) . До цієї системи опалювання підключено бібліотеку та пункт здоров я в с. Солончаки. На матеріали та роботу витрачено 30833грн. За кошти ТОВ» Південно- Української ВЄС» замінено 13 металопластикових вікон(76254грн) в адмінбудівлі, бібліотеці, пункту здоров я с. Солончаки. Також придбані 60 стільців (42000грн) в сільський клуб с.Солончаки.

  На реалізацію програми «Турбота» в 2021році були використані кошти на матеріальну допомогу на лікування, відшкодування збитків від урагану 123,6т.грн.

  На території Солончаківського округу находяться два товариства по водопостачанню ТОВ «Водограй» та ТОВ «Родничок». Водопостачання в наших селах безперебійне, окрім поривів та нових врізок та всі роботи проводяться оперативно.

  В цьому році при адмінбудівлі відкритий «Консультаційний пункт» по цивільному захисту. В приміщені на стінах розташовані плакати по наданню першої допомоги. А також відкритий пункт обігріву, до якого має право кожна людина.

  До свята святого Миколая та Нового року подарунки в Солончаківську школу придбали ТОВ «Агро КОН» та ФОП «Бондаренко». В сільському клубу в новорічну ніч відбувся новорічний концерт з різними конкурсами та лотереєю.

  На протязі року було багато звернень громадян, в основному в усній формі з різних питань. Надаю рекомендації та консультації. Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, та медичної допомоги. Більшість звернень надходять по питанням нарахування субсидій, видачі довідок, вчинення нотаріальних дій. Є ще багато невирішених питань: дороги по селу, зупинки, парк з насадженнями, заміна водопроводу по селам округу та багато іншого. Але є багато факторів, які впливають на розвиток інфраструктури села, і в першу чергу – це брак коштів. Хочу висловити слова вдячності голові Куцурубської сільської ради Копійкі Інні Василівні, заступнику голови сільської ради Горгуленко Ларисі Миколаївні, усім керівникам закладів,керівникам підприємств, фермерам, підприємцям, мешканцям села, які допомагали мені та підтримували на протязі року. Без вашої підтримки та допомоги багато задумів було б неможливо. Також давайте поважати та долучатися до добрих справ для покращення життя в наших селах.

Щиро вам за це вдячна.

 

Староста Солончаківського старостинського округу

 

Олена ШЕВЧЕНКО

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора