A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Комісія обласної ради вважає недоцільним переведення учнів Іванівської школи на дистанційну форму навчання

Дата: 17.02.2022 17:43
Кількість переглядів: 1552

16 лютого в Миколаївській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань науки і освіти, інновацій, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності. 

В засіданні взяли участь представники Куцурубської громади – сільський голова Інна Копійка, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури Олена Кельбас, директор Куцурубського ЗЗСО Тетяна Пікуль та ініціативна група від Іванівського старостинського округу – завідувач Іванівської філії Олена Паученко, депутат Тетяна Муравйова і представник батьківської громадськості Тетяна Данчул. 

Під час засідання було розглянуто питання про звернення до обласної ради групи батьків учнів Іванівської філії Куцурубського ЗЗСО І-ІІІ ст. щодо подальшого існування навчального закладу та виділення коштів на придбання та установку модульної котельні на території цього навчального закладу.

Інна Копійка під час обговорення порушеного питання повідомила, що ліквідація Іванівської філії та скорочення штатів не розглядались владою громади і поширена серед людей інформація є недостовірною. Замовлення та виготовлення проектно-кошторисної документації є підтвердженням того, що будівництво шкільної котельні дійсно планується. При цьому виділення коштів на будівництво котельні поки що не виносилося на обговорення депутатами сільської ради, адже наразі ще не готовий експертний висновок по проекту, а отже невідома його кінцева вартість. Сільський голова наголосила, що громада робить усе, щоб побудувати котельню, але вартість цього будівництва дійсно зависока й потребує фінансової допомоги з інших джерел. 

Начальник відділу освіти Олена Кельбас та директор опорної школи Тетяна Пікуль озвучили інформацію, про те, що на час будівництва котельні 5-9 класи Іванівської філії доцільно об’єднати з класами Дмитрівської філії і забезпечити підвіз учнів та вчителів, щоб виконати головне завдання – забезпечити для дітей якість освіти.

Активістка батьківської громадськості Тетяна Данчул запропонувала своє бачення вирішення даного питання - дистанційну форму навчання в осінньо-зимовий період. 

Голова та члени комісії, а також присутня на засіданні директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Алла Веліховська наголосили, що дистанційна освіта є вимушеною формою навчання (карантин, погодні умови тощо) і не може бути повноцінною заміною денної форми. Натомість тимчасове об’єднання класів, запропоноване освітянами громади, дозволить дітям отримати якісну освіту.

Члени комісії рекомендували сільському голові якнайшвидше разом з депутатським корпусом громади реально оцінити фінансову спроможність місцевого бюджету в реалізації проекту будівництва модульної котельні Іванівської філії і відповідне рішення сільської ради надати голові постійної комісії Миколаївської обласної ради до першого березня.

Відомо, що проект рішення вже підготовлений для розгляду на черговій сесії Куцурубської сільської ради, пленарне засідання якої заплановане на п’ятницю,  18 лютого.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора