A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Рішення сесії № 4 ХХХХІІІ сесії ІІ скликання від 18-06-2020р. "Про місцеві податки і збори на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади податку з 1 січня 2021 року"

Дата: 18.06.2020 17:18
Кількість переглядів: 300

У К Р А Ї Н А

МИКОЛАЇВСЬКА  ОБЛАСТЬ

ОЧАКІВСЬКИЙ  РАЙОН

КУЦУРУБСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

РІШЕННЯ

18 червня 2020 року             № 4                ХХХХІІІ сесії ІІ скликання

Про  місцеві податки  і  збори  на  території
Куцурубської сільської   ради   
об’єднаної   територіальної  
громади     
        

Відповідно статті 143 Конституції України, пункту 24, 28 частини 1 статті 26, пункту 1 статті 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» із змінами та доповненнями, Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України із змінами та доповненнями, враховуючи висновок постійної комісії з питань планування,  фінансів,  бюджету  та  соціально - економічного  розвитку, та з метою приведення місцевих податків і зборів на території сільської ради до норм чинного законодавства,  сільська рада

В И Р І Ш И Л А :

       1. Встановити на території сільської ради слідуючи місцеві податки і збори :

            -   акцизний податок;

            -   єдиний податок,

            -   транспортний податок,

            -   туристичний збір.

        2.  Затвердити розміри місцевих податків і зборів та терміни їх сплати:

       1) акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у розмірі 5% від бази оподаткування.

Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів.

       Встановити об’єкт оподаткування: реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування.

    Платниками податку є суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольні напої, пиво, тютюнові вироби, тютюн, промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, речовини, що  використовуються як компоненти моторних палив, паливо моторне альтернативне).

 

       2) єдиний  податок:

      Встановити на території сільської ради сфіксовані ставки єдиного податку у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року  для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

    а) для першої групи платників єдиного податку – до 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму.

    б) для другої групи платників єдиного податку – до 15 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.  

          Розміри ставок єдиного податку додається в таблиці.

        Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують податок шляхом авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

 

  1. транспортний податок:

Ставка податку встановлюються з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

    Базою та об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5-ти років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. 

       Податок розраховується та сплачується в терміни:

       а) для фізичних осіб – обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. Податкове/податкові повідомлення – рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року). Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України, протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення;

      б) для юридичних осіб – платники податку самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України, авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

       З 1 квітня органи внутрішніх справ зобов’язані щомісячно, у 10-ти денний строк після закінчення календарного місяця подавати контролюючим органам відомості, необхідні для розрахунку податку,  за місцем реєстрації об’єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця.

          4) туристичний збір:

Ставка   встановлюється  у  відсотках від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення:

        1)  0,5 відсотка для внутрішнього туризму,

        2)  0,5 відсотка для в’їзного туризму         

до бази справляння збору. Базою   справляння   збору є   загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі),  визначених   Положенням.

     3. Затвердити Положення «Про місцеві податки і збори», розроблені відповідно до Податкового кодексу України  (додаються).

     4. Оприлюднити дане рішення на сайті громади або в інший можливий спосіб.

     5.  Це рішення набирає чинності з 01 січня 2021 року.

   6.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань  планування,  фінансів,  бюджету  та  соціально-економічного  розвитку.

Сільський голова                                                                                      Інна КОПІЙКА

Додатки до рішення:

Ставки єдиного податку для суб'єктів підприємницької діяльності - фізичних осіб, на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади за КВЕД ДК 009-2010

Положення про збори та податки до рішення сільської ради від 18.06.2020 року № 4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора