A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Влада перевірила стан захисних споруд цивільного захисту громади

Дата: 23.02.2022 17:14
Кількість переглядів: 924

ЗабезпечФото без описуення безпеки населення в надзвичайних ситуаціях, обумовлених стихійним лихом, техногенними аваріями і катастрофами, а також в результаті використання сучасної зброї є загальнодержавною задачею.
В Кодексі цивільного захисту України визначено, що цивільний захист це система організаційних, інженерно-технічних, санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та інших заходів, які здійснюються органами державної влади та органами місцевого самоврядування, а також підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності.
Захисту в надзвичайних ситуаціях підлягає все населення з урахуванням чисельності та особливостей, що складають його основні категорії і групи людей на конкретних територіях: демографічних (вік, стать), за станом здоров’я (рівень загального опору організму дії екстремальних факторів ураження і несприятливих умов життя і побуту, фізична і психічна здатність до колективних і самостійних захисних дій та використанню засобів індивідуального захисту) і т. д. 
Основними заходами у сфері цивільного захисту (Відповідно до «Кодексу цивільного захисту України» є: оповіщення та інформування, укриття в захисних спорудах, евакуація, інженерний, медичний, психологічний, біологічний, екологічний, радіаційний та хімічний захист.
Захисні споруди цивільного захисту - це споруди, які призначені для захисту людей від дії факторів ураження надзвичайних ситуацій техногенного, природного, екологічного, соціально-політичного та воєнного характеру і за своїми захисними властивостями діляться на сховища і протирадіаційні укриття. 
Сховища ЦЗ - це споруди, які забезпечують комплексний захист укритих людей від дії факторів ураження надзвичайних ситуацій протягом двох діб.
В мирний час сховища можуть використовуватися в інтересах підприємств, установ і організацій, а також для обслуговування населення. 
Протирадіаційні укриття (ПРУ) - це споруди, які забезпечують захист людей від дії іонізуючих випромінювань при радіоактивному зараженні місцевості при неперервному перебуванні в них розрахункової кількості людей протягом 1-2 діб. 
Приміщення, які пристосовуються під ПРУ, повинні бути забезпечені вентиляцією, опаленням, каналізацією і освітленням у відповідності з вимогами їх експлуатації в мирний час і в надзвичайних ситуаціях.
Підприємства, установи та організації, незалежно від форм власності, на балансі яких перебувають захисні споруди цивільного захисту, забезпечують схоронність конструкцій і обладнання, а також утримання їх у стані, який забезпечує приведення в готовність до використання за призначенням в термін до 12 годин.
Стан споруд перебуває під контролем державної влади. 
Днями комісія у складі посадовців Миколаївської районної державної адміністрації та посадовців Куцурубської сільської ради оглянули захисні споруди цивільного захисту Куцурубської громади. 
Комісія, яку особисто очолив  заступник голови Миколаївської РДА Олексій Допіра, провела обстеження чотирнадцяти ПРУ розташованих у селах Куцуруб, Іванівка, Дмитрівка, Парутине та Солончаки. За результатами обстеження переважна більшість споруд визнані такими, що перебувають у задовільному стані готовому до використання. Місце їх розташування, комплектація та обладнання, за висновками комісії, відповідають нормативам та вимогам, передбаченим діючим законодавством. Зауваження комісією зроблені по утриманню захисних споруд у селі Дмитрівка, (вул. Очаківська, 65/1) та в селі Куцуруб (вул. Очаківська, 128). Перша (с. Дмитрівка) розташована у підвалі житлового будинку і потребує виконання ремонтних робіт і обладнання, друга (с. Куцуруб) розташована у будівлі колишнього гуртожитку, що наразі належить ТОВ «Агрофірма «Лиманський», і підлягає списанню.
Придатними для використання при надзвичайних ситуаціях в Куцурубській громаді є наступні захисні споруди:
-    с. Куцуруб: вул. Кутузова, 8;  вул. Очаківська, 126/1; вул. Очаківська114/1;  вул. Ольвійська, 6;
-    с. Іванівка: вул. Дніпробузька, 4/1; вул. Дніпробузька, 6/1; вул. Дніпробузька, 10/2; 
-    с. Дмитрівка: вул. Очаківська, 42/1; вул. Очаківська, 65/1 (потребує ремонту і обладнання);
-    с. Парутине: вул. Миколаївська, 10/1; вул. Миколаївська, 12/1; вул. Щаслива, 31-1; вул. Героя України Іванова, 19/1; 
-    с. Солончаки: вул. Очаківська, 45/1.
Зауважуємо, що розміщення укриваємих виконується за вказівками коменданта сховища (укриття) і особового складу ланки обслуговування. 
Забороняється приносити у сховище (укриття) легкозаймисті та отруйні речовини, великі речі, а також домашніх тварин. 
По сигналу “Закрити захисні споруди” особовий склад ланки обслуговування, за вказівками коменданта, зупиняє допуск укриваємих в сховище і закриває входи. 
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора