A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Голова Миколаївської ОДА вважає, що введення надзвичайного стану дозволить оперативно реагувати на загрози

Дата: 23.02.2022 17:38
Кількість переглядів: 827

РФото без описуадою національної безпеки і оборони України було ухвалено рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України, окрім Донецької та Луганської областей, де триває Операція об’єднаних сил й регулюється іншими правовими інструментами.

Про це у середу, 23 лютого, під час брифінгу повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім. Також у брифінгу взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Сергій Шайхет.

«Наголошую, що в Україні введено не воєнний, а надзвичайний стан. Це дозволяє більш оперативно реагувати на загрози та забезпечити ті рішення, які приведуть до захисту нашої держави та безпосередньо області», - зазначив він.

Очільник області розповів, що відповідно до Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану» починають діяти наступні положення:

- на територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА/КМДА;

- склад оперативного штабу – представники обласних силових та військових структур, керівництво органів державної влади, мери міст та керівництво органів місцевого самоврядування;

- комендантська година на територіях областей та міст не вводиться допоки не буде прийняте відповідне рішення;

- встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів з території міст та областей;

- може обмежуватися рух транспортних засобів та їх огляд;

- встановлюється заборона проведення масових заходів;

- заборона проведення мітингів.

За словами голови ОДА на території Миколаївської області поки не планується вводити комендантську годину.

«Згідно з законодавством України, Верховна Рада України прийме рішення про запровадження надзвичайного стану протягом 48 годин, але очікуємо на це рішення раніше. Ми на постійному зв’язку з начальниками регіонального управління Сил Територіальної оборони ЗСУ та командувачем сил Тероборони. Всі потреби Тероборони будуть вирішуватися в оперативному режимі», - додав він.

Віталій Кім поінформував, що найближчим часом будуть організовані та проведені навчальні збори резервістів в батальйонах і бригадах Тероборони, які триватимуть протягом 30 днів.

«Окремо закликаю всіх мешканців довіряти новинам лише з офіційних джерел інформації. Зокрема відстежуйте сайти ОДА та офіційні сторінки соціальних мереж ОДА та мої особисті», - сказав Віталій Кім.

Зі свого боку Олександр Сєнкевич додав, що після остаточного рішення Верховної Ради України, надзвичайний стан на території країни вводиться на 30 днів, але він може бути додатково подовженим.

«Для жителів міста й області фактичного нічого не зміниться, хіба що буде більша кількість перевірок правоохоронними органами. Також хочу попросити не публікувати в соцмережах про пересування військ ЗСУ», - зазначив він.

Далі начальник ГУ Нацполіції в Миколаївській області Сергій Шайхет розповів, що наразі прийнято рішення щодо збільшення кількості поліцейських на вулицях міста для того, щоб забезпечити безпеку громадян.

«Прохання до містян поставитися до цієї ситуації з порозумінням й носили з собою документи, тому що поліція буде їх перевіряти. Також буде вибірково зупинятися автотранспорт з метою перевірки документів. Ми готові забезпечити вашу безпеку, просимо не сіяти паніку й з порозумінням поставитися до правоохоронців, які будуть запитувати у вас документи», - зауважив Сергій Шайхет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора