A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Навчання в школах громади відновлене з використанням дистанційних технологій

Дата: 22.03.2022 19:14
Кількість переглядів: 1208

Фото без описуУкраїнські діти сьогодні стали свідками страшної реальності. І навіть якщо їхнє дитинство не проходить в укриттях, як це відбувається у великій кількості населених пунктів країни, навіть перебування вдома в період воєнного стану - це великий стрес і для дітей, і для батьків.
В Куцурубській громаді усі навчальні заклади середньої освіти відновили свою роботу і школярі знову мають можливість отримувати знання з використанням дистанційних навчальних технологій.
Як зауважує начальник відділу освіти Олена Кельбас, місцева влада та шкільні колективи докладають усіх зусиль, аби в такий складний час діти повернулись до навчання, що є дуже важливим не лише для підтримки певного рівня знань, а й з точки зору психологічної підтримки та розвантаження складного емоційного стану.
Освоєння навчального матеріалу є досить вдалим засобом відволікти діточок від напруженої емоційної ситуації, викликаної частим переглядом новин та соціальних мереж, які наразі рясніють інформацією, що негативно впливає на дитячу психіку.
Тож, фахівці радять батькам виважено ставитись до використання дітьми сучасних засобів зв’язку, гаджетів. Сьогодні особливо важливо контролювати і дозувати користування дітей мережею Інтернет. Нехай засвоєння шкільного матеріалу з використанням дистанційних технологій допомагає дітям корисніше проводити час вдома.


Проте, на жаль, не всі дітки наразі не мають можливості залучитись до виховного та навчального процесу. Це вихованці дошкільних навчальних закладів. Діти продовжують перебувати вдома, і фахівці радять батькам також використовувати сучасні засоби зв’язку та гаджети для організації їх корисного дозвілля.

Ділимось корисними ресурсами, що допоможуть відволікти діток під час перебування вдома або в укритті.

- Видавництво Ранок БЕЗКОШТОВНО надає дитячі книги в електронному форматію https://bit.ly/35pwNKw

- У Telegram-каналі Павлуша і Ява можна завантажити аудіоказки, які також будуть доступні без Інтернетую https://t.me/pavlushaiyava

- Ще один Telegram-канал з аудіоказаками українською. https://t.me/kazky_ukr Усі аудіоказки можна завантажити і слухати без зв’язку.

- Yakaboo відкрили безкоштовний доступ до аудіо- та електронних книжок в мобільному додатку. https://bit.ly/3CcZG92

- Нова Українська Школа організувала серію пізнавальних онлайн-зустрічей із вчителями. https://bit.ly/3sDR87P

- MEGOGO відкрили безкоштовний доступ до мультиків, фільмів та аудіоказок. https://bit.ly/35KLwjg

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора