Куцурубська громада
o

Допомога від громади - більше 22 тон муки

Дата: 23.03.2022 17:25
Кількість переглядів: 1207

Фото без описуКоли в грудні минулого року більшість українських ЗМІ прогнозували суттєве подорожчання хліба у січні 2022 року, мало хто міг передбачити, що настане година, коли хліб взагалі зникне з полиць магазинів… Зникне не через суттєве подорожчання газу чи муки, не через кризу з пальним, а через те, що випікати, доставляти і продавати хліб стане просто небезпечно в одну мить…
24 лютого розділило життя українців на «до» і «після», показавши всім (і бідним, і з достатком), яке воно - життя без хліба…
Дякуючи Богу, в нашій громаді таке життя тривало недовго. В одних селах - всього декілька днів, по інших - трохи більше тижня.
Випікання хліба в перші дні війни збільшили на Очаківському хлібозаводі, згодом, відновили постачання хліба та інших продуктів харчування і з Миколаєва та Одеси.
Подбала про те, аби працьовиті селяни не залишились без запашної булки, і влада громади. Вже в перші дні березня вантажний транспорт з мукою, придбаною за кошти сільського бюджету, почав завозити муку по селах Куцурубської ОТГ.
Передусім, як наголошує сільський голова Інна Копійка, були забезпечені мукою жителі тих сіл, до яких поставки хліба не здійснювались найдовше. Це села Острівського старостинського округу. Згодом муку отримали усі старостинські округи. Останніми муку отримували куцурубчани.
Всього було закуплено та розвезено по селах громади 22 т 130 кг муки, які були роздані силами старостинських округів тим, хто проживає та зареєстрований у громаді.
Жителі сіл Острівка, Каталине, Прибузьке, Парутине, Іванівка, Дмитрівка отримали ще й висівки, також придбані за кошти громади.
Допомогли владі виконати таку важливу місію працьовиті селяни. Микола Сіряченко, Юрій Клінов, Юрій Токар (на фото), Сергій Антикало, Василь Драгончук, Юрій Горняк та Юрій Батезату на власних плечах в прямому сенсі перенесли більше 22 тон муки, заслуживши слова щирої подяки. Вони також отримали муку для своїх родин. Так само дякує влада усім без виключення, хто долучився до цієї важливої і потрібної людям справи.
Завдяки спільним старанням влади і громади чимало вправних господинь змогли накормити свої родини свіжим  запашним хлібом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора