A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Шановні земляки!

Дата: 09.05.2022 08:44
Кількість переглядів: 293

В часи великої скорботи та нестихаючого болю прийшов до нас цьогорічний травень – місяць, який ми з вами традиційно пов’язуємо з одним із найвеличніших свят нашого народу – Днем Перемоги у Великій Вітчизняній війні. 

Ми святкували, святкуємо і будемо святкувати День Перемоги заради вшанування світлої пам’яті про полеглих, заради себе і наступних поколінь, яким ми просто зобов’язані передати всю правду про страшні наслідки нацизму!

Пам’ять та вшанування подвигу ветеранів, які боролися з нацизмом і перемогли його, є нашим моральним обов’язком. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і ті, кого торкнулась війна - остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села. Війна - це завжди мільйони маленьких і великих людських бід, що розтягнуті в часі.

І зовсім не важливо, що на момент початку Другої світової війни український народ не мав незалежної та суверенної держави і був розділений між кількома країнами. Саме українська земля була одним з основних полів битви у війні, Перемогу в якій ми сьогодні згадуємо і шануємо.

Шануючи День перемоги над нацизмом, ми згадуємо про величний подвиг кожного українського міста, кожного українського села, які постраждали упродовж 1941–1945 років. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати українців та інших народів, які проживали на нашій землі. Загинуло понад вісім мільйонів людей - воїнів та мирних жителів.

Ми не дамо нікому «приватизувати» це свято! Ми не дамо забрати собі нашу Перемогу! Не дамо перетворити нашу історію на фарс! Не дамо знівелювати героїчний подвиг українського народу, який чи не найбільше постраждав від фашизму!

Ніхто не зможе забрати у нас День Перемоги! Бо це наше свято - свято тих, хто шанує пам'ять і історію свого народу, для кого слова «Батьківщина» і «честь» є синонімами слів «мужність», «стійкість», «героїзм», чиє серце наповнене щирою вдячністю нашим батькам та дідам за те, що вони передали нам у спадок заможну Україну, вільну від нацистської чуми.

Шановні земляки! Пам’ятаймо і шануймо свою історію, яка існує саме для того, аби всі ми могли вчитись на помилках своїх попередників або переймати від них усе, чим варто пишатись і що варто берегти!

Пам’ятаймо, що наші з вами предки пліч о пліч з усім цивілізованим світом боролись з нацизмом і перемогли його, і тим самим довели, що в Україні шанують волю і незалежність своєї Батьківщини, мир і добробут свого народу!

                                                                                                      Здоров’я всім, миру та душевного спокою!

                                                                                                      Голова Куцурубської громади Інна Копійка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора