A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ КУЦУРУБСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Дата: 17.06.2022 17:19
Кількість переглядів: 257

16 червня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Куцурубської сільської ради. Куцурубський сільський голова Інна Копійка винесла на розгляд виконкому дев’ять питань. В умовах воєнного стану частина питань стосувалася схвалення заходів направлених на організацію роботи громади з забезпечення гуманітарною допомогою, покращення матеріального стану малозабезпечених громадян, забезпечення своєчасного сповіщення про повітряну небезпеку та інші. Всі ці заходи потребують відповідного фінансування з бюджету сільської ради.

Звіт про виконання місцевого бюджету за січень-травень 2022 року зробила начальник фінансового відділу Наталія Лаврик. Вона повідомила присутніх, що дохідна частина бюджету за п’ять місяців 2022 року виконана на 96,7% (з урахуванням трансфертів). До бюджету Куцурубської сільської громади за звітний період всього надійшло 24 192 465,00 грн при запланованих 25 022 998,00 грн. Недовиконання дохідної частини бюджету обумовлене зменшенням податкових та інших надходжень, викликане війною. Це зокрема: акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизних товарів (64,3%); податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об’єктів житлової нерухомості (61,8 %); земельний податок з юридичних осіб (41,4%); орендна плата з фізичних осіб (52,4%) та інші. В зв’язку зі зменшенням доходів бюджету, в січні-травні 2022 року недовиконана і його видаткова частина. Не повністю були профінансовані видатки на заробітну плату (77,6%), придбання продуктів харчування (51,1%), оплата водопостачання та водовідведення (2,3%), субсидії на медицину (59,5 %). Взагалі не проводились видатки на заплановані з початку 2022 року придбання обладнання і предметів довгострокового користування, капітальне будівництво (придбання) інших об’єктів, реконструкція та реставрація інших об’єктів, що зумовлене переходом країни на воєнний стан.  Фото без опису

Умови воєнного стану обумовили ухвалення одразу декількох рішень виконкому, пов’язаних з забезпеченням населення гуманітарною допомогою (виділення пального для доставки гуманітарних вантажів), з проведенням ремонту гучномовця (ревуна-сирени) на Куцурубському ЦПМСД, а також з деякими питаннями соціальної підтримки жителів громади в скрутну годину.

Зокрема , члени виконкому питання встановлення розміру допомоги на поховання цивільних осіб, які загинули (померли) внаслідок військової агресії російської федерації. Розмір допомоги на поховання цивільних осіб, які загинули (померли) внаслідок військової агресії російської федерації виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого, встановлено у розмірі 5000 гривень. Допомога на поховання померлої особи надається за останнім місцем її проживання або реєстрації на території Куцурубської сільської громади за рахунок коштів бюджету громади на підставі поданої заяви та розпорядження сільського голови.

Затвердили також члени виконавчого комітету Перелік товарів, робіт та послуг, публічні закупівлі яких здійснюються головними розпорядниками бюджетних коштів, комунальними підприємствами, установами та закладами Куцурубської сільської ради без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель в умовах воєнного стану. Відповідно до вказаного рішення в Перелік включені сільськогосподарська продукція, фермерська продукція, продукція тваринництва, паливо, природний газ, дизпаливо, бензин, тверде паливо, інша продукція, критично необхідна для нормального функціонування сільської громади в умовах воєнного часу.

Ще одним рішенням члени виконкому затвердили Положення про надання грошової допомоги громадянам за їх особистими зверненнями до Куцурубської сільської ради на виконання комплексної програми «Турбота». Встановлений розмір грошової допомоги на лікування у разі захворювання: операція - 1500,00 грн, онкохвороба – 1900,00 грн, захворювання нирок тяжкого перебігу, яка потребує гемодіалізу – від 1500,00 грн до 2500,00грн.

Для розгляду та підготовки пропозицій про надання допомоги створена комісія у складі: голова комісії – сільський голова І.В. Копійка, секретар комісії - фахівець сільської ради Т.М. Чокова, члени комісії - начальник відділу соціального захисту , захисту дітей та роботи з сім’ями О.С. Власюк, а також старости О.П. Бабій, О.М. Харківець, О.А. Шевченко, О.С. Порван, Н.С. Лісовська.

Цього разу члени виконкому також ухвалили рішення, згідно з яким п’ять осіб отримають матеріальну підтримку для лікування в рівних частках на загальну суму 9,5 тис. грн.

Детальніше з усіма вищевказаними рішеннями Виконавчого комітету можна ознайомитися на офіційному сайті Куцурубської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора