A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

«U-LEAD з Європою» надав громаді важливий гуманітарний вантаж

Дата: 15.06.2022 16:10
Кількість переглядів: 261

  

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

«U-LEAD з Європою» має регіональні офіси у всіх 24 областях України. Через свою потужну професійну мережу експертів Програма надає консультації зі зміцнення місцевого самоврядування та регіонального розвитку на національному рівні, покращення координації між різними міністерствами та рівнями управління.

В поточному році модератори Програми «U-LEAD з Європою» запустили ініціативу для забезпечення необхідним обладнанням громад, які постраждали від війни. Вже закуплено та доставляються до громад пакети екстреної допомоги.

Набори трьох типів - «Відновлення», «Прихисток» та «Світло» - забезпечують громади відповідними необхідними засобами для відбудови міст і сіл, а також для облаштування прихистків для внутрішньо переміщених осіб.

Така допомога наразі передбачена для 320-ти українських громад. Серед них і громади Миколаївщини.

За підтримки координатора Програми в Миколаївській області Олега Ільницького, Куцурубська громада також була залучена до участі в цьому гуманітарному заході європейських країн.

Днями вантаж, більша частина якого прийнята та поставлена на облік комунальним підприємством «Гілея», був доставлений до Куцурубу.

Сім генераторів Flfers та один генератор Pramac, ручна відрізна машина та три диски до неї, п’ять ланцюгових пилок та 15 ріжучих ланцюгів до них, а також мінікопач стануть в нагоді не лише для вирішення комунальних потреб громади, а й у разі необхідності облаштувати базу для тимчасового прихистку людей.

Для цього також до громади за Програмою надійшов намет, вуличний освітлювач та 10 похідних ліжок, а ще по десять одиниць ізольованих карематів і спальних мішків, 20 вовняних ковдр і бак для води на 1000 літрів. Також у разі надзвичайної необхідності завдяки проекту громада отримала 10 базових наборів для ВПО (сумка-пакет з особистими речами) та 80 гігієнічних наборів двох видів.

Все це віднесено до недоторканого запасу, що може бути використаний за першої ж необхідності.

Зауважимо, що надходження такого важливого гуманітарного вантажу - не перший досвід співпраці Куцурубської громади з Програмою «U-LEAD з Європою». Модератори даного проекту вже декілька років поспіль допомагають створювати в Україні належні Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які значно збільшують доступність адміністративних послуг для українців. Куцурубська громада також отримала за Програмою техніку та обладнання для ЦНАПу, що наразі діє в селі Куцуруб і є по показниках роботи одним з найкращих в області.

Фото без опису   

Куцурубська сільська рада щиро дякує модераторам Проекту «U-LEAD з Європою» та особисто Олегу Ільницькому за таку важливу в теперішній час підтримку та допомогу.

Разом ми сильні! Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора