A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

«СИТУАЦІЯ З ВІЙНОЮ - ЦЕ ДЛЯ НАС ТЕСТ НА МІЦНІСТЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ»

Дата: 27.06.2022 11:23
Кількість переглядів: 273

«СИТУАЦІЯ З ВІЙНОЮ - ЦЕ ДЛЯ НАС ТЕСТ НА МІЦНІСТЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ», - голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина

Державні службовці - без перебільшення, це по суті своїй міцна опора будь-якої держави, безпосередні виконавці її волі в реалізації захисту інтересів своїх громадян. Особливо гостро це відчувається в часи випробувань, коли перед державою, а значить і перед її службовцями, постають складні питання, вирішення яких потребує не лише особливих знань та професійних навичок, а ще й неабиякої відповідальності та витривалості.

Те ж саме можна сказати і про осіб місцевого самоврядування, які завжди працюють в безпосередній близькості до людей - так би мовити, в прямому контакті з населенням і співпрацюючи з державними інституціями.

Результатом такої співпраці є реалізація великої кількості державних програм. В тому числі - і програм соціальної підтримки населення, невід’ємною частиною яких в дні війни стало надання громадянам гуманітарної допомоги.

Професійне життя державних службовців, так само як і місцевих посадовців, в дні випробувань не знає розподілу на робочі будні та вихідні дні. Чимало кому це може здатись звичайною справою - війна ж бо, така робота. Але так розмірковувати можуть тільки ті, кому особисто не довелось працювати без вихідних тривалий період.

Чотири місяці без відпочинку – це не лише фізично складно. Це досить серйозне психологічне випробування. Особливо, коли твоя робота зазнає постійної критики з боку тих, для кого працюєш. Та це, так би мовити, побічний ефект від роботи, яка до того ж ще й не має гідного фінансового підкріплення. Нагадаємо, на приклад, що за рішенням Куцурубської сільської ради працівники органів місцевого самоврядування громади переведені на мінімальну в державі заробітну плату. Основним аргументом в ухваленні такого рішення стала потреба у вільних коштах на оплату пального для доставки гуманітарних вантажів до громади, а також непередбачена до того стаття витрат в бюджеті для допомоги селянам на поховання загиблих членів родини.

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина в одному з останніх інтерв’ю відзначила, що «ситуація з війною це для нас - тест на міцність державної служби». Проте, так можна сказати і про органи місцевого самоврядування, і про кожного громадянина держави.

Війна - час випробувань для всіх, хто усвідомлює свою відповідальність в складний для Батьківщини час, хто відчуває себе українцем і прагне вистояти в будь-який спосіб, хто бажає допомагати іншим і хто підтримує, розуміючи складність ситуації, в якій наразі перебуває вся держава і працюють посадовці.

Куцурубська сільська рада дякує всім колегам - працівникам державних установ та органів місцевого самоврядування різних рівнів за співпрацю. Слова вдячності адресовані всім, хто в такий час забув про значення словосполучення «вихідний день».

Разом ми працюємо для своєї держави і для людей. Працюємо, не зважаючи на критику і невдоволення тих, кому незрозумілий тягар відповідальності за інших, хто «міряє» людей з огляду власного виховання та рівня моральності.

Прикладом співпраці став черговий гуманітарний вантаж, який надійшов до громади за підтримки керівництва Миколаївської районної військової адміністрації в суботу, 25 червня. Вантаж найближчим часом буде розподілений по округах та переданий населенню.

Нехай Господь допомагає всім нам вистояти і витримати в складний час воєнних та психологічних випробувань.

P.S. Сьогодні, не зважаючи ні на що, продовжують працювати в умовах воєнного часу 91% державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування. Близько 74% службовців наразі відчувають, що мають сили та ресурси продовжувати працювати в умовах воєнного стану. Вони зауважують, що відчувають постійну підтримку колег.

Переважна більшість державних службовців не змінювали своє місцезнаходження під час війни (83,4%), 13,6% - є внутрішньопереміщеними та 3% перебувають за кордоном.

Про все це свідчать результати опитування, що було проведено Національним агентством України з питань державної служби.

   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора