A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Важливо знати! З 1 травня побутових споживачів ТОВ “Миколаївгаз збут” було автоматично переведено до “постачальника останньої надії” (ПОН). Що роботи?

Дата: 30.06.2022 14:02
Кількість переглядів: 3666

З 1 травня поточного року побутових споживачів ТОВ «Миколаївгаз Збут» автоматично було переведено на постачання до «постачальника останньої надії» (ПОН). За рішенням Кабінету Міністрів України, функцію ПОН виконує ГПК «Нафтогаз України». Побутові споживачі продовжують отримувати природний газ за пільговою ціною. Фото без опису

Згідно рішення Кабінету Міністрів України постачання газу виконує ГПК “Нафтогаз України”. У зв`язку з військовими діями на території країни, 8 облгазів не мають можливості закупити газ для обслуговування населення. Зараз здійснюються усі можливі дії для їх подальшого функціонування , поки це відбувається населення має отримувати відповідні послуги.


Що відомо?

Майже 9 мільйонам домогосподарств, які були клієнтами газзбутів (більшості в Україні, але не усіх!), не потрібно поспішати з оплатою за спожитий у червні газ. Таким споживачам потрібно дочекатися платіжок від нового постачальника.

Із 1 травня всі домогосподарства, які до цього купували газ не у НАК «Нафтогаз України», а в облгаззбутів, які працюють під брендом «Твій Газзбут», пов’язаній з Дмитром Фірташем, були автоматично переведені до так званого постачальника «останньої надії» (ПОН). Його функції виконує Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» – дочка НАК « Нафтогаз України».

Але споживачів ніхто про це не повідомив, тому більшість домогосподарств заплатила за травень попередньому постачальнику (облгаззбуту). Отже, гроші пішли не туди, а тому, скоріш за все, людям скоро почнуть надходити повідомлення від «Нафтогазу» про борги. Доведеться також поборотися за те, щоб облгаззбути повернули гроші споживачам. Про те, як це зробити, – йтиметься далі.

В газопостачальній компанії «Нафтогаз» також запевняють, що «нові клієнти будуть отримувати послуги за однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). З 1 травня 2022 року до реєстру клієнтів ГК «Нафтогаз України» включено 8,8 млн українських домогосподарств», які отримували газ від 17 постачальників під брендом «Твій Газзбут» і ТОВ «Одесагаз – Постачання» та робили оплати через сайт 104.ua. Тепер споживачі мають отримати рахунки за травень від ГК «Нафтогаз України», але й досі їх немає.

Постачальна компанія «Нафтогаз» розмістила на своєму сайті рекомендації новим клієнтам, як отримати та сплатити рахунок за спожитий у травні газ:

в особистому кабінеті на my.gas.ua (номер особового рахунку можна отримати на сайті, в чатботі або у контакт-центрі);

у чатботі Gasuа у Viber, Telegram і NaftogazGasSupply у Facebook Messenger;

«Укрпоштою» після 20-го числа поточного місяця, лише в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії.
За даними ГК «Нафтогаз», платіжки формуються щомісяця 10–15 числа. Сума до сплати розраховується на основі даних про спожитий газ, які передає оператор газорозподільчих мереж (ГРМ, тобто облгаз). При оплаті до 30 червня нараховується знижка 1%.

Затримку з платіжками «Нафтогаз України» пояснює тим, що компанія «не володіла інформацією про припинення газопостачання майже 9 млн українських домогосподарств й отримала цю інформацію після 10 червня 2022 року, тобто вже під час формування рахунків за спожитий газ у попередньому періоді. Рішення про підключення до реєстру нових клієнтів «Нафтогазу» ухвалив Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ)», – повідомили  у «Нафтогазі».

Як дізнатися, що ви стали клієнтом ПОН?

Перевірити, чи продовжує вас обслуговувати поточний постачальник, або ж вас перевели до постачальника останньої надії, можна за цим посиланням (це сторінка Оператора ГТС України). Для цього слід ввести ваш ЕІС-код («персональний газовий номер», його можна знайти на платіжці або в особистому кабінеті споживача газу). Деталь: код складається з цифр та букв; букви слід вводити латиницею. Якщо ваш постачальник працює, як і раніше, ви побачите повідомлення «Наявність постачальника підтверджено. Газопостачання не припинятиметься». Якщо ж ні, ви побачите повідомлення «Споживач в реєстрі постачальника останньої надії».

Змінився постачальник газу – що робити і як повернути кошти, перераховані попередньому постачальнику?

За травень 2022 року (та й надалі) оплата за газопостачання вже здійснюється на розрахунковий рахунок ГК «Нафтогаз України».

У абонентів ГК «Нафтогаз» ІНШИЙ особовий рахунок, НЕ ТАКИЙ, як був в ТОВ «Миколаївгаззбут».

Для того, щоб дізнатись особовий рахунок в ГК «Нафтогаз», необхідно зателефонувати оператору та назвати свій ЕІС код. Телефонувати можна до 19.00

Свій ЕІС код ви маєте можливість дізнатись 2-ма варіантами:

1й варіант – в квитанції, яка вам приходила раніше ЕІС код там…

Внизу під строчкою рахунку за газопостачання…

Він має 16 знаків наприклад: 56ХМ32А54212345А

2й варіант – зателефонувати на 7104 (з міського телефону 777104) та дізнатись про свій ЕІС код.

Після того, як ви дізнались свій ЕІС код, зателефонуйте до Нафтогазу та дізнайтесь про свій новий особовий рахунок.

Та все таки краще і швидше скористатися (знайти в цих платформах) чатботом Gasuа у Viber, Telegram і NaftogazGasSupply у Facebook Messenger.

Зверніть увагу, що Ви можете зі свого телефону допомогти людині, яка не має можливості взнати свій новий особовий рахунок. Якщо є у Вас EIC-код абонента (споживача), то можна його ввести в вашому підключеному чатботі Gasuа і отримати/сповістити новий особовий рахунок сусіду, бабусі, дідусю. Не залишайтеся байдужими!

Телефони ГК «Нафтогаз України»:

З питань продажу газу населенню

тел.: +38 066 300-28-88

тел.: +38 093 300-28-88

тел.: +38 098 300-28-88

Тільки після цього можете сплачувати за газ за травень 2022 року.

Реквізити Нафтогазу для оплати:

Реквізити для оплати природного газу для побутових споживачів

Отримувач: ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України»

ЄДРПОУ 40121452

п/р UA893004650000000260323012042 в АТ «Ощадбанк» м. Київа

МФО 300465

В платіжці ОБОВ’ЯЗКОВО вказувати свій новий особовий рахунок.

Приклад: Плата за спожитий газ від ПІБ, о/р: 240ХХХХХХ

УВАГА! За розподіл природного газу (транспортування) платимо як і раніше (без змін).

Хто вже заплатив за газ в червні за травень на Миколаївгаззбут, зможе повернути свої сплачені кошти двома варіантами:

1 варіант – надіслати лист до «Миколаївгаззбут» на електрону адресу: contact@mkgaszbut.com.ua

Зміст листа:

Заява на ім’я директора ТОВ «Миколаївгаззбут» Маслов Д. В. в довільній формі.

Наприклад:

прошу повернути мені (вказати ПІБ, особистий рахунок в «Миколаївгаззбут», адресу) кошти в сумі …, перераховані на рахунок Миколаївгаззбуту … червня 2022 року, на мій банківський рахунок … (ваші реквізити).

До заяви додати: копію квитанції про оплату, копію паспорта стор. 1, 2 та прописка (реєстрації), копія коду.

Для зручності, Ви можете звантажити шаблон (приклад 1) заяви або вариант 2 шаблон (приклад 2) заяви на повернення коштів.

2 варіант – надіслати такий лист по пошті. Адресу можна дізнатись по тел. 7104 (с міського телефону 777104)

Показники лічильника газу передавати також, як і раніше ви це робили…

Тариф ГК «Нафтогаз України»: Ціна за м3: 7,96 грн.

Оплата за газопостачання ГК «Нафтогаз України» ПОЧАЛАСЬ з ЧЕРВНЯ за ТРАВЕНЬ 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора