A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Щодо включення додаткової винагороди військослужбовців до перелік доходів, з яких стягуються аліменти.

Дата: 29.12.2022 08:26
Кількість переглядів: 848

Відповідно до ч. 3 ст. 181 Сімейного кодексу України за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від ДОХОДУ її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина.

11 листопада 2022 р. Постановою №1263 Кабінет Міністрів України  вніс зміни до пункту 8 переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб.

Постанова Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2022 р. № 1263 "Про внесення зміни до пункту 8 переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб" передбачає те, що відтепер аліменти будуть стягуватись не тільки з заробітної плати, грошового забезпечення, а й з інших виплат, установлених законодавством, зокрема ДОДАТКОВОЇ ВИНАГОРОДИ, яка виплачується на період воєнного стану.

Відповідно до п. 1 Постанови КМУ від 28 лютого 2022 р. №168 "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану" установлено, що на період ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ виплачується ДОДАТКОВА ВИНАГОРОДА в розмірі до 30000 гривень пропорційно в розрахунку на місяць, а тим з них, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби), - розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах. 

Отже враховуючи вищевикладине, з 16.11.2022 року ДОДАТКОВУ ВИНАГОРОДА ("бойові" виплати) включено до переліку доходів, з якого мають утримуватися аліменти на утримання дітей з військовослужбовців.

Маєте  правові запитання?      Фото без опису

Телефонуйте до контактного центру системи безоплатної правової допомоги  0 800 213 103. Наші юристи нададуть консультації та роз’яснення, а також інформацію про сервіси системи БПД. Контакт-центр щодня з вами на зв'язку, в будні (з 08:00 до 19:00) та вихідні з (09:00 до 18:00). 

Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні. А для дзвінків з-за кордону функціонує номер +38(044) 363 10 41 (вартість такого дзвінка за тарифами вашого оператора).

Усі сервіси системи БПД   https://linktr.ee/legalaid.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора