Куцурубська громада
o

В Україні зафіксовано новий штам COVID – 19, а саме Кракен.

Дата: 26.01.2023 10:33
Кількість переглядів: 1022

Основні особливості нового штаму :

  • Нежить                                                   
  • Біль в горлі
  • Кашель і закладеність носа                Фото без опису
  • Головний біль
  • Хриплий голос
  • Біль в м’язах
  • «Пиршіння» в горлі
  • В окремих випадках можливо втрата апетиту та діарея.

 

Для запобігання розповсюдження коронавірусу серед працівників обов’язково потрібно дотримуватись наступних правил:

  • Розмістіть дезінфікуючі засоби при вході на територію підприємства, робочих місцях, тощо.
  • Забезпечте наявність у санвузлах мила, води, одноразових рушників та дезінфікуючих засобів для рук.
  • Забезпечте наявність урн з маркуванням «використані засоби індивідуального захисту», до яких не потрібно торкатися руками.
  • Забезпечте протирання поверхонь, до яких часто торкаються, а саме: робочих столів, кухонних стільниць та дверних ручок.
  • Забезпечте наявність одноразових серветок, які зможуть використовувати працівники для протирання клавіатури, робочих столів тощо.
  • Дотримання маскового режиму – потрібно носити захисну маску, коли ви знаходитесь поряд з іншими людьми
  • Дотримуйтесь правил гігієни під час кашлю чи чхання. Прикривайте рот і ніс тканиною чи серветкою під час кашлю чи чхання. Викидайте використані засоби в окремий контейнер для сміття. Після цього помийте руки з милом і/або обробіть руки дезінфікуючим засобом.
  • Часто мийте руки з милом принаймні 40 секунд. Якщо немає можливості помити руки, їх потрібно обробити дезінфікуючими засобами.

У разі виявлення особи з COVID-19:

  • Співробітники, у яких після прибуття на роботу або протягом дня виявляються симптоми гострого респіраторного захворювання (кашель, підвищення температури тіла), повинні бути негайно відправлені додому, залишитись у самоізоляції та повідомити сімейного лікаря для прийняття рішення щодо подальших дій.
  • У разі виявлення COVID-19 у співробітника чи члена його сім’ї, він зобов’язаний повідомити про це роботодавця з метою інформування інших співробітників та попередження розповсюдження хвороби.

   Уряд продовжив дію карантину через COVID – 19 до 30.04.2023 року.

Внесено зміни до Розпорядження КМУ « Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту  у режим надзвичайної ситуації» і постанови КМУ від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».  Продовжено для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режим надзвичайної ситуації до 30.04.2023. Також продовжено на всій території України карантин до 30.04.2023 р.

    Нагадуємо , що діють Постанови головного державного санітарного лікаря України, щодо дотримання протиепідемічних заходів усіх форм власності.а саме:

  1. Постанова №13 від 06.12.2021 р  «Про затвердження протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
  2. Постанова №23 від 06.12.2021 р Про затвердження протиепідемічних заходів  під час проведення масових заходів (окрім спортивних) у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19.
  3. Постанова №17 від 09.05.2020 р. « Про тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та не продовольчими  товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
  4. Постанова №34 від 06.06.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
  5. Постанова №16 від 09.05.2020 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів в офісних приміщеннях, на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
  6. Постанова №20 від 09.05.2020 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

 

Бережіть себе і своїх рідних, дотримуйтесь заходів безпеки. Пам’ятайте , тільки діючи спільно ми зможемо зупинити епідемію!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора