A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

БІЛЬ ВТРАТ ЄДНАЄ НАШІ ПОКОЛІННЯ

Дата: 09.05.2023 08:02
Кількість переглядів: 647

 Фото без опису Для кожного з нас важливі особисті урочисті дати… Про них пам’ятаємо ми, наші рідні, друзі… Але є такі дати, які об’єднують не лише родини та цілі країни, а й різні покоління пов’язують між собою нерозривною пам’яттю на віки. Такою датою для українського народу є 9 Травня - День величної Перемоги у страшній війні, яка забрала мільйони українців, роз’єднала тисячі родин, зруйнувала сотні наших міст і сіл.

9 Травня - чи не найголовніше свято в календарі наших дідів та батьків. І саме повага і любов до них спонукають нас не лише самим шанувати цей день, а й передавати цю особливу пам'ять своїм дітям та онукам.

Для жителів нашої громади День Перемоги був і є урочистим днем. Це, передусім, день пам’яті про тих, хто загинув у боротьбі з нацизмом, і про тих, хто відчув біль страшної втрати. Про тих, хто поклав своє життя на олтар відбудови і відродження рідної землі після років ворожої окупації.

Сьогодні ми знову відчуваємо страшний біль втрати… Сьогодні наші родини, наші домівки, наша земля знову страждають від рук тиранів, які зазіхнули на нашу землю. Гинуть наші співвітчизники, страждають діти, не всихають сльози матерів, болем і сумом наповнюючи наші серця…  Фото без опису

І саме тому всі ми, відчуваючи на собі лихоліття війни, розуміємо і співчуваємо нашим дідам та прадідам, які віддавали життя за захист рідної землі у сорокові роки минулого століття.

9 Травня – не однозначне свято. Це і день великого суму за загиблими і день великої радості перемоги. Перемоги не лише над нацизмом. Це день перемоги правди, перемоги над злом, перемоги життя.

Дякуючи за те, що ця перемога стала можливою, голова Куцурубської громади Інна Василівна Копійка традиційно напередодні 9 Травня відвідує своїх земляків, для яких цей день є особливо урочистим, а для декого з них – навіть дорожчим за особисті свята.

Цей рік, не зважаючи на випробування сьогодення, не став виключенням. Вітання від голови громади та подарунки напередодні Дня Перемоги отримали учасники війни - Павло Григорович Булик, Даніїл Федорович Геращенко, Валентина Андріївна Зубкова та Ярослава Ярославівна Зубкова, Стефанія Олексіївна Флок, Григорій Андрійович Івах та Наталія Федосіївна Івах, Валентина Антонівна Манжос, Тамара Михайлівна Татаренко, Віра Василівна Кондратюк, Єфросінія Сергіївна Надолинська, Неоніла Данилівна Павленко, Ольга Устинівна Бондарчук, Володимир Прокопович Ковальчук, Володимир Семенович Петренко, Марія Федорівна Заблоцька, Марія Михайлівна Захаренко, Тетяна Федорівна Локтіонова, Олександр Михайлович Менько, Знаїда Федорівна Турчин, Стефанія Михайлівна Шостенко.

Голова громади та старости округів вшанували і пам'ять загиблих, завітавши до їх рідних, які проживають в селах громади, - Віри Спирідонівни Антонюк, Валентини Аркадіївни Бурдиги, Галини Степанівни Силецької, Лідії Михайлівни Горової, Галини Іванівни Кисельової, Надії Сергіївни Ляшенко, Ніни Іванівни Горбач та Ганни Стратонівни Кушко.

      Фото без опису Вітаючи своїх земляків з урочистою датою, Інна Василівна бажала їм, передусім, міцного здоров’я і миру. Бо сьогодні, як і тоді, у далеких сорокових, ці побажання так само актуальні для українців.

Миру всім вам, дорогі жителі Куцурубської громади!

Миру і здоров’я, спокою і добробуту!

Чекаючи сьогодні на завершення цієї страшної, безглуздої, підлої та підступної війни, всі ми з вами розуміємо тих, хто у минулому столітті чекав на перемогу неймовірно довгих чотири роки… Розуміємо кожного, хто боровся, не втрачаючи віри у перемогу. Розуміємо кожного, хто любив свою землю і бажав їй миру і процвітання навіть ціною власного життя.

Дорогі земляки! За нашу спільну пам'ять і за той біль, що єднає сьогодні одразу декілька поколінь українців, закликаємо вас 9 Травня, в День Перемоги, покласти живі квіти до обелісків, які нагадують нам про неперевершену мужність нашого народу, про нашу пам'ять, про любов і про віру в неодмінну перемогу! Шануймо наше минуле і цінуймо кожен день нашого сьогодення!

Миру, любові і злагоди всім нам! 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора