Куцурубська громада
o

В Україні стартував проєкт «Помічник ветерана»

Дата: 07.07.2023 16:25
Кількість переглядів: 281

1 липня 2023 року на території Дніпропетровської, Вінницької, Львівської та Миколаївської областей стартував експериментальний проєкт «Помічник ветерана», головною задачею якого є збільшення кількості робочих місць для ветеранів, їх оздоровлення, надання психологічної та медичної допомоги.

👉Про це у п‘ятницю, 7 липня, під час брифінгу повідомила радниця патронатної служби начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Неллі Яровенко.

Зазначимо, що 19 червня 2022 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження інституту помічника ветерана у системі переходу від військової служби до цивільного життя».

Помічник ветерана - це фахівець, головним завданням якого є сприяння повноцінній адаптації захисників та захисниць до суспільного життя після військової служби.

Стати ним можуть як самі ветерани, так і члени їх сімей (чоловік, дружина, діти), комісовані по тим чи іншим проблемам, постраждалі учасники Революції гідності та члени їх сімей віком від 23 до 60 років. При цьому, кандидат обов‘язково потрібен мати диплом ступеня не нижче молодшого бакалавра та бути зареєстрованим на території Миколаївської області. 

В рамках брифінгу Неллі Яровенко закликала всіх охочих взяти участь у даному проєкті.

✅Подати заяву можна на офіційному сайті Міністерства у справах ветеранів України за посиланням: https://eveteran.gov.ua/services/pomichnik-veterana.   Фото без опису

Спеціальне навчання, яке почнеться з 1 серпня поточного року, помічники ветеранів будуть проходити протягом трьох тижнів на базі Чорноморського національного університету ім. Петра Могили. Даний університет повністю розробляє комплекс навчання для майбутніх помічників.

Зазначимо, що навчання, проживання та харчування повністю безкоштовне, оскільки оганізоване за фінансової підтримки Міністерства у справах ветеранів України.

На сьогоднішній день по громадах вже відібрано 31 кандидата, які попередньо проходять по всім критеріям відбору. При цьому на кожну область повинно бути не більше 100 ветеранів, які працюватимуть при згодом створених офісах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора