A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ШАХРАЙСТВО ПІД ЧАС ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ рф В УКРАЇНУ

Дата: 15.09.2023 10:03
Кількість переглядів: 99

Фото без описуЗ початку повномасштабного вторгнення, українці всіма силами допомагають ЗСУ та особам, які постраждали внаслідок злочинів рф, але шахраї не втрачають можливості отримати "Легкі гроші". Наразі шахрайські дії розраховані та спрямовані на тих, хто знаходячись в розпачі та скорботі, будуть згодні на всі умови аби знайти свого родича, зняти житло або відправити посилку до родичів, які перебувають у тимчасовій окупації. 

Що ж таке шахрайство? «Шахрайство» ( згідно ст. 190 Кримінального Кодексу України) – заволодіння чужим майном за допомогою введення в оману або зловживання довірою іншої людини. Що ж потрібно знати за шахраїв? Шахраї вміють спілкуватися з людьми, тиснути на жалість і спокушати, нерідко мають гарну освіту, володіють іноземними мовами. При цьому вони не гидують нічим і, схоже, досягли певного успіху на ниві обману. Даним особам не властиво відчувати співчуття або провину.

Отже, звернемо увагу на шахрайські дії під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Наразі збільшилось кількість випадків стосовно шахрайства з вимаганням грошей у осіб, родичі або знайомі яких перебувають у полоні або вважаються безвісти зниклі. Якщо невідома особа зателефонувала до вас та вимагає гроші за надання інформації про місцеперебування та фізичний стан осіб вищезгаданих категорій, просимо не втрачати пильність та не дати себе ошукати шахраям! Уповноважені особи, які здійснюють розшук осіб,ніколи не телефонують та не вимагають грошей!

Окрім цього, дуже актуальною для шахраїв є тема оренди житла, бо через війну багато людей залишилися без житла або через бойові дії переїжджають з місця на місце, шукаючи прихисток. Під приводом здачі в оренду житла шахраї просять переказати перший платіж або певну частину від вартості оренди. Проте після перерахування коштів потерпілі приїздять на місце і, як правило, виявляють, що в оселі або хтось проживає, або оголошення вже неактуальне, а знайти "рієлтора" не вбачається можливості. Якщо ви вирішили орендувати житло, ніколи не погоджуйтеся на передплату або повну оплату до заселення. Якщо ви знайшли оголошення про здачу житла, перевірте відгуки про ріелтора до початку спілкування.

Поліція наголошує про обережність під час спілкування з незнайомими людьми по телефону, переходити за посиланням в інтернет мережах стосовно виграшів або акцій, відповідати на СМС повідомлення в якому міститься інформація про виграш, заблокування банківської карти або ж закликають до допомоги.

Якщо ви зіткнулись зі шахрайством, зверніться до найближчого відділення поліції або зателефонуйте на спецлінію 102.

Співробітники відділення поліції № 7 Миколаївського районного управління поліції Головного управління поліції в Миколаївській області вкотре звертаються до громадян Очаківської МТГ, Чорноморської та Куцурубської ТГ з проханням бути пильними! Не давайте шахраям ошукати вас!

 

Відділення поліції №7 Миколаївського районного управління поліції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора