Куцурубська громада
o

Безоплатна правнича допомога для осіб з інвалідністю

Дата: 01.11.2023 10:19
Кількість переглядів: 63

Право на безоплатну первинну правничу допомогу згідно з Конституцією України та Законом України «Про безоплатну правничу допомогу» (далі - Закон) мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.   Фото без опису

Відповідно до ст. 14 Закону право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають, зокрема, особи з інвалідністю.

Люди з інвалідністю мають право на усі послуги системи БПД, якщо отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, яка не перевищує двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб — станом на жовтень 2023 року — 5368 грн).

Якщо під час консультації з юристами системи БПД, зʼясувалось, що потрібна допомога зі зверненням до суду — підготовка документів чи представництво інтересів у суді чи в інших державних органах, то для отримання таких послуг потрібно подати звернення до бюро.

Які документи потрібно подати людині з інвалідністю з низьким доходом до системи БПД:

-звернення (заяву) про надання БВПД;

-копію паспорта громадянина України;

-копію реєстраційного номера облікової картки платника податків;

-копію довідки МСЕК або посвідчення особи з інвалідністю;

-довідку про розмір пенсії або допомоги з інвалідності.

За результатами розгляду звернення людині буде призначено фахівця — юриста чи адвоката, залежно від складності справи — для допомоги у розв’язанні питання.

За детальною консультацією звертайтеся до сектору «Очаківське бюро правової допомоги» Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги за номером телефону +380969242822, +380978820849, або на гарячу лінію системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора