Куцурубська громада
o

Порядок застосування е-посвідчення водія та е-свідоцтва про реєстрацію ТЗ

Дата: 03.11.2023 11:28
Кількість переглядів: 63

 Фото без опису Використання посвідчення водія у застосунку «Дія» регламентовано Постановою КМУ № 956 від 23.10.2019 року, якою затверджено Порядок застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Цей Порядок визначає процедуру замовлення, формування, пред`явлення та перевірки електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

          Під термінами електронне посвідчення водія (далі е-посвідчення) та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (далі е-свідоцтво) слід розуміти цифрове відображення виданих особі національного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом). Цей ідентифікатор забезпечує перехід за посиланням на відповідний підтвердний запис в електронних ресурсах єдиної інформаційної системи МВС.

          Частиною 3 зазначеного Порядку визначено, що особа, яка отримала посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, має право замовити е-посвідчення та е-свідоцтво. Для замовлення е-посвідчення та е-свідоцтва така особа повинна завантажити на смартфон мобільний додаток «Дія» та пройти електронну ідентифікацію.

          Е-посвідчення та е-свідоцтво формуються автоматично за наявності в єдиній інформаційній системі МВС усіх відомостей, зазначених у посвідченні водія та свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. В тому числі від цифрованого образу обличчя особи для формування е-посвідчення. Е-посвідченню та е-свідоцтву присвоюється унікальний електронний ідентифікатор (QR-код) для доступу до відомостей єдиної інформаційної системи МВС, на підставі яких формується е-посвідчення та е-свідоцтво.

          Частиною 6 та 7 Порядку визначено, що е- посвідчення та е-свідоцтво пред`являються водієм на смартфоні без додаткового пред`явлення посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, виготовлених на бланках, а також без документа, що посвідчує особу.

          Поліцейський проводить перевірку достовірності пред`явлених особою е-посвідчення та е-свідоцтва за допомогою технічних засобів, зокрема з використанням унікального електронного ідентифікатора (QR-коду) та відомостей з єдиної інформаційної системи МВС.

За детальною консультацією звертайтеся до сектору «Очаківське бюро правової допомоги» Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги за номером телефону +380969242822, +380978820849, або на гарячу лінію системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора