Куцурубська громада
o

⚡️На Миколаївщині проведено тренінг з надання першої психологічної допомоги та правил взаємодії з ветеранами

Дата: 14.02.2024 10:32
Кількість переглядів: 44

 Фото без опису У вівторок, 13 лютого, у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» для місцевих медіа Миколаївщини проведено тренінг з надання першої психологічної допомоги, базових навичок стресостійкості та правил взаємодії з ветеранами.

Тренінг відбувся з метою ⏫підвищення рівня обізнаності населення у напрямку надання психічної та психологічної підтримки в стресових ситуаціях та при високому рівні психологічного навантаження в умовах реалій сьогодення.

Так, психолог Південного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Вікторія Філіпенко поділилася з присутніми корисними порадами щодо підтримки військовослужбовців, звільнених військовополонених, родин загиблих героїв та зниклих безвісти тощо у випадку панічних атак та інших проявів високого нервового збудження.

💬«Задля того, аби ще більше не нашкодити людині, важливо розуміти, чи під силу вам самостійно надати їй психологічну підтримку. Якщо ні - краще звернутися по допомогу до того, хто це може зробити», - зазначила вона.

Також, разом з координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» у Миколаївській області Русланою Омелянчук, тренерки розповіли учасникам тренінгу про ефективні техніки самодопомоги для стабілізування власного емоційного самопочуття.  Фото без опису

💬«Нагадаю, що всі необхідні вправи для заспокоєння та поради для стійкості зібрані в Аптечці швидкої психологічної допомоги, створеної в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Якщо ви вже володієте відповідними навичками – діліться ними з оточуючими», - наголосила Руслана Омелянчук.

Окрім того, координаторка повідомила, що наразі на Миколаївщині проводяться тренінги з протистояння професійному вигоранню серед працівників різних структур (представників правоохоронних органів, охорони здоров’я, громадських організацій тощо).

ℹ️Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO).

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора