Куцурубська громада
o

Дякуємо за те, що з розумінням поставилися до нашого заклику вийти на суботники з благоустрою та санітарного очищення сіл громади

Дата: 01.05.2021 13:12
Кількість переглядів: 2646

Дякую всім, хто відгукнувся на проведення місячника з благоустрою та санітарного очищення сіл громади. Коронавірусна епідемія ось уже другу весну вносить корективи в наше повсякденне і святкове життя. Ми вже звикли до відсутності масових заходів, з розумінням і обережністю, дотримуючись санітарних норм і вимог та  намагаючись не привертати багато учасників, проводимо зустрічі, наради, виробничі збори. Дні благоустрою в Куцурубській громаді (квітень 2021 р.)

Через епідемію ми скасували і традиційні весняні шкільні суботники. Але жити в бруді нам не хочеться. Адже прийшла весна, все розквітає і оживає, прикрашається зеленню земля. Кожен наводить лад на своєму подвір'ї, і наші села стають, безсумнівно, затишніше. Але при цьому залишаються території, які вимагають суспільної уваги.

До суботників, багато з нас, звикли ще з далеких радянських часів. Завжди в кінці квітня, як тільки погода дозволяла, ми брали граблі, лопати та мітли і відправлялися приводити до ладу територію. Згрібали листя, збирали сміття, розчищали все після зими.

Впевнена, що бажання тримати свій двір, свою вулицю і своє село в чистоті не залежить від політичного устрою в країні. Адже нам завжди хочеться, щоб наші міста і села були чистими, красивими і затишними.

Протягом тижня понад 200 співробітників нашої бюджетної сфери працювали в кожному селі, щоб зробити наш спільний дім чистіше і красивіше. До роботи були залучені всі старостинські округи громади на чолі зі старостами: Іванівського старостинського округу - Н.С. Лісовською, Дмитрівського старостинського округу - О.С. Порван, Солончаківського старостинського округу - О.А. Шевченко, Парутинського старостинського округу - О.М. Харковець, Острівського старостинського округу - О.П. Бабій.

Для того, щоб чистіше стали наші села попрацювали і співробітники соціальної сфери, і працівники культури, і представники системи освіти нашої громади, і медичні працівники, і службовці ЦНАП, і представники органів місцевого самоврядування.

Дякую всім, без винятку, за проведену роботу. Спасибі за те, що з розумінням поставилися до нашого заклику вийти на суботники з благоустрою та санітарного очищення сіл громади.

Знаю, що не всі однаково позитивно відгукуються про подібного роду громадські навантаження. Але, як мені здається, результат вартий того, щоб приділити своїй малій батьківщині хоч трішки уваги.

А результат, безсумнівно, видно. Стали чистішими наші з вами вулиці і узбіччя доріг, звільнилися від бур'янів клумби та дитячі майданчики, свіжою фарбою зустрічають нас зупинки, гідно виглядають місця поховання наших воїнів-захисників.

Чимало ще належить зробити. У роботу активно включилося і наше комунальне підприємство «Гілея». Буде вивезено сміття та бур'яни, зібрані нами під час суботників, очищені будуть і сільські кладовища. Трохи пізніше зробимо покіс узбіч на дорогах і уздовж вулиць.

Робота в селі не закінчується ніколи. І я вірю, що кожен намагатиметься зробити так, щоб повз його двору було приємно пройти, помилувавшись чистотою або доглянутими клумбами.

Давайте пам'ятати, що від кожного з нас, від нашої  спільної працьовитості залежить і зовнішній вигляд наших населених пунктів.

І. Копійка

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора