A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

Протидія булінгу в дитячому середовищі

Ч. 1 ст. 16 "Конвенції про права дитини" передбачає, що жодна дитина не може бути об'єктом свавільного або незаконного втручання в здійснення її права на особисте і сімейне життя, недоторканність житла, таємницю кореспонденції або незаконного посягання на її честь і гідність.

15:13:40 28.01.2019

Багатодітна сім'я: підтвердження статусу та пільги

Багатодітна сім’я - сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.

13:47:40 17.01.2019

Чи може бути факт встановлення інвалідності підставою для звільнення - розповідає Міністр юстиції України Павло Петренко

Пане Міністре, звертають до Вас за порадою. Я інвалід ІІ групи, нещодавно була звільнена з роботи із причини встановлення групи інвалідності та відсутності вакансії для осіб з обмеженими можливостями на підприємстві. На мою думку таке звільнення є незаконним. Дуже прошу, порадьте, що мені робити та чи дійсно були підстави для мого звільнення? Дякую.

15:51:26 13.12.2018

Порядок укладення, розірвання та визнання недійсним шлюбного договору

Пункт 2.1. Інструкції "Про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України" визначає шлюбний договір як договір щодо вирішення питань життя сім'ї (шлюбний договір), яким регулюються майнові відносини між подружжям, у тому числі визначаються їхні майнові права та обов'язки як батьків. Шлюбний договір укладається в письмовій формі в трьох оригінальних примірниках і нотаріально посвідчується.

13:14:39 10.12.2018

Куди звертатися громадянам, які постраждали від домашнього насильства – розповідає Міністр юстиції України Павло Петренко

Мій чоловік, коли вип’є, піднімає на мене руку. Спершу думала, що цього більше не повториться, але за останній рік він мене бив мало не щомісяця. Що мені робити?

10:47:17 05.12.2018

Спільна сумісна власність на земельну ділянку

Спільна сумісна власність полягає в тому, що її учасники не мають наперед визначених часток. Всі співвласники спільної сумісної власності мають рівні права щодо володіння, користування та розпорядження земельною ділянкою.

11:36:00 21.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора