A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

Чи можуть відмовити дитині без щеплень відвідувати дошкільний навчальний заклад?

Громадяни України незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак мають рівні права на здобуття дошкільної освіти у дошкільних навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форми власності, а також у сім'ї.

08:49:45 07.11.2018

Про процедуру реєстрації народження дитини розповідає Міністр юстиції України Павло Петренко

Доброго дня, пане Міністре. Ми чекаємо через 6 місяців на первістка. Просимо Вас детально пояснити процедуру реєстрації. Бо від батьків допомоги не багато – все з їхнього часу змінилося, а друзі всі говорять по-різному. Дякую.

09:19:59 06.11.2018

Чи може колишнє подружжя розділити майно самостійно і що робити, якщо спільну мову не знайшли? – консультує Міністр юстиції Павло Петренко

Павле Дмитровичу, доброго вам дня! Ми з дружиною прожили разом 12 років, маємо спільну дитину. Однак, так сталося, що вирішили далі жити окремо. В принципі претензій одне до одного у нас немає, і ми готові розійтися без скандалів. Скажіть будь ласка, чи можемо ми самі розділити майно без звернення до суду? І чи впливає на розділ те, з ким живуть діти? Дякую вам за відповідь.

13:22:24 30.10.2018

Порядок призначення та виплата грошової компенсації на житло учасникам ООС (АТО)

Порядком виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей від 19 жовтня 2016 року (далі – Порядок) визначено умови та механізм виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членам сімей загиблих (тих, що пропали безвісти) чи померлих осіб, визначених абзацами п’ятим - восьмим пункту 1 статті 10 (далі - загиблий), а також для осіб з інвалідністю I-II групи, визначених пунктами 11 - 14 частини другої статті 7 Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” , та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов (далі - грошова компенсація), та перебувають на обліку за місцем проживання як такі, що потребують поліпшення житлових умов відповідно до норм Житлового кодексу Української РСР (далі — квартирний облік), та на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (далі — Реєстр).

15:25:48 25.10.2018

Порядок виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності учасникам АТО (ООС)

Відповідно до п.11 ст.12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII (далі – Закон) учасникам бойових дій надається виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 процентів середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи. 

10:49:57 10.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора