A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Безоплатна правова допомога

Доступ до публічної інформації.

У 2011 рoці всупив у дію  Закoн України «Прo дoступ дo публічної інформації». Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» публічна інформація ‑ це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

14:40:33 04.11.2022

Трудові гарантії та пільги військовослужбовців.

Відповідно до чинного законодавства військовослужбовці — це громадяни України, які проходять військову службу у складі Збройних Сил України та інших військових формувань, а їх робота має особливий характер, що в першу чергу пов’язана з обороною країни, її незалежності та територіальної цілісності.      

10:41:10 21.10.2022

ОГОЛОШЕННЯ!

Порядок роботи Миколаївського місцевого центру з надання БВПД в умовах воєнного стану.

14:41:42 27.09.2022

Компенсація за житлово-комунальні послуги власникам житла, що приймають у себе вимушених переселенців!

Нещодавно у громадян, які прихистили переселенців, з’явилася можливість отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги. З метою їх підтримки Уряд розширив дію чинної програми компенсації. Тепер виплату в розмірі 14,77 грн щодня на кожну особу зможуть отримати власники житла, що приймають у себе вимушених переселенців.

13:11:21 22.06.2022

Компенсація постраждалим від вибухонебезпечних предметів

Починаючи з 24 лютого, дня початку збройної агресії Росії проти України, в різних регіонах нашої держави від артилерійських, авіаційних та ракетних обстрілів страждають мирні жителі українських міст і сіл. Багато українців за цей період постраждали й від вибухів мін та гранат. Отож, постає питання, чи мають право постраждалі від вибухонебезпечних предметів на державну допомогу та соціальні гарантії?          

10:51:29 10.06.2022

Вчинення кримінального протиправного діяння під впливом фізичного або психічного примусу

Під час війни вже були зафіксовані випадки, коли людина усвідомлювала небезпечність своїх вчинків і передбачала їх шкідливі наслідки, але, перебуваючи під впливом безумовно переважаючої сили примусу, була позбавлена можливості керувати своїми вчинками і поставлена в необхідність чинити саме так, а не інакше. Тому виникає питання: якщо людина поставлена внаслідок насильства (примусу) в неподолану необхідність заподіяти шкоду і ця необхідність була створена іншою людиною, подолати яку було неможливо, то чи відповідає вона за заподіяну шкоду?

10:06:18 24.05.2022

Правове значення актів окупаційних сил та окупаційних адміністрацій російської федерації.

Нормативно-правові акти окупаційних сил та окупаційних адміністрацій Російської Федерації є нікчемними, не створюють жодних правових наслідків. Нікчемність цих актів не підлягає оскарженню та не може бути скасована.

08:39:47 17.05.2022

Чому не можна поширювати інформацію про переміщення військових і яка за це відповідальність!

Військові неодноразово нагадували та попереджали про небезпеку поширення інформації в соціальних мережах про переміщення військової техніки, оскільки ворог використовує таку інформацію, здобуту із відкритих джерел, на шкоду Україні. Однак дехто і далі ігнорує ці попередження, що вже призвело до тяжких наслідків – пошкодження інфраструктури та загибель людей.

11:39:33 10.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора