A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Новини

Дата: від до Скинути

З турботою про наших захисників

З турботою про наших захисників

В той час, коли захисники, ризикуючи власним життям, боронять Батьківщину від ворожого нападу, ніхто в Україні не залишається осторонь спільної справи. Поряд з щоденною допомогою мирному населенню, всі ми прагнули і прагнемо підтримати наших захисників – і воїнів українських Збройних Сил, і бійців місцевої тероборони. Кожен, в міру своїх сил та можливостей, в міру свого розуміння та навичок робить все, аби наші захисники відчували підтримку й турботу від тих, кого покинули вдома, взявши збою в руки. Жителі наших сіл відгукнулись на заклик влади громади і зібрали у перші дні війни чимало продуктів харчування, теплих речей, медикаментів та засобів особистої гігієни, які передали до військових частин Очаківського військового гарнізону. Іванівський старостинських округ, як і інші округи нашої громади, залучився до спільної справи в перші дні війни. І сьогодні жителі округу продовжують робити те, що по силах. Наші жінки залучились до виготовлення маскувальних сіток. В школі власноруч виготовляють вареники та пиріжки, аби захисники були ситі і через смачну домашню їжу могли відчути ту любов, якою сьогодні палають серця усіх українців.

15:06 24.03.2022

Громада підтримує: допомогу на лікування отримують нужденні

Громада підтримує: допомогу на лікування отримують нужденні

Соціальний захист  -  одна з найважливіших функцій влади, актуальність і важливість якої в мирний час беззаперечна. У часи ж випробувань війною така підтримка стає ще більш необхідною. Куцурубська громада постійно підтримує тих, кому вкрай необхідна допомога. По можливості отримують її ті, кого спіткала важка хвороба і відновлення здоров’я залежить в тому чисті й від фінансових можливостей хворого та його родини. Аби підтримати тих, чия хвороба виснажила власний гаманець, Куцурубська сільська рада передбачає кошти у бюджеті громади і за зверненнями, ретельно перевіривши ситуацію, влада ухвалює рішення на підставі висновків комісії по наданню грошової допомоги малозабезпеченим верствам населення Куцурубської сільської ради. Чергове рішення про надання матеріальної допомоги на лікування трьом жителям громади ухвалив виконавчий комітет 22 березня, передбачивши виділення з бюджету допомоги на загальну суму 8400,00 грн. Куцурубська сільська рада щиро бажає усім скорішого і повного одужання.

22:28 23.03.2022

Дякуємо активістам громадського порядку

Дякуємо активістам громадського порядку

В Куцурубській громаді не забули про те, що війна не для всіх біда. Є окремі особистості, які в лиху годину здатні завдати болючого вдару зсередини. Це мародери, які не мають ані честі, ані совісті. Про чисельні випадки мародерства ми знаємо з соціальних мереж, розповідають про такі аморальні вчинки і центральні ЗМІ. Аби унебезпечити жителів громади від подібного впливу, наші чоловіки вже в перші дні війни організували добровольчі загони з охорони громадського порядку для постійного патрулювання територій. Влада громади узгодила порядок їх діяльності з військовим комісаріатом. Такі дружини діють по всіх старостинських округах Куцурубської громади. З використанням власного транспорту ці чоловіки постійно - і вдень, і вночі - моніторять ситуацію по селах. Особливо стежать за тими будинками, жителі яких змушені були тимчасово покинути Батьківщину в пошуках миру та спокою. Зі зрозумілих причин, ми не можемо розповісти про тих, хто власне і здійснює таку важливу місію охорони громадського спокою у складний для всіх нас час. Проте, вже сьогодні ми можемо подякувати всім, хто долучився до такої важливої і потрібної роботи. Наші добровольчі дружини – це міцна опора влади і надійний захист громадян. Діючи виключно в рамках законності, вони дбають і дбатимуть про громадський порядок у наших селах. В кожному старостинському окрузі є координатори роботи таких дружин, які проводять інструктаж, ведуть облік повідомлень від громадян та координують діяльність добровольців з правоохоронними органами та ЗСУ, отримуючи настанови та рекомендації. Варто зауважити, що добровольчі дружини відпрацьовують також «світлі» точки по селах ОТГ. Це домівки наших співгромадян, які не дотримуються вимог щодо світломаскування. Звертаємо вашу увагу, що світломаскування – це вимога воєнного часу, а не забаганка місцевої влади. Тож, нагадуємо всім, що в темну пору доби слід подбати, аби світло з ваших домівок не поширювалось на подвір’я та вулиці. Завішуйте вікна темними непрозорими тканинами та з  повагою і розумінням ставтесь до всіх вимог сьогодення. Спільна справа перемоги над ворогом залежить від кожного з нас!

19:42 23.03.2022

Допомога від громади - більше 22 тон муки

Допомога від громади - більше 22 тон муки

Коли в грудні минулого року більшість українських ЗМІ прогнозували суттєве подорожчання хліба у січні 2022 року, мало хто міг передбачити, що настане година, коли хліб взагалі зникне з полиць магазинів… Зникне не через суттєве подорожчання газу чи муки, не через кризу з пальним, а через те, що випікати, доставляти і продавати хліб стане просто небезпечно в одну мить… 24 лютого розділило життя українців на «до» і «після», показавши всім (і бідним, і з достатком), яке воно - життя без хліба… Дякуючи Богу, в нашій громаді таке життя тривало недовго. В одних селах - всього декілька днів, по інших - трохи більше тижня. Випікання хліба в перші дні війни збільшили на Очаківському хлібозаводі, згодом, відновили постачання хліба та інших продуктів харчування і з Миколаєва та Одеси. Подбала про те, аби працьовиті селяни не залишились без запашної булки, і влада громади. Вже в перші дні березня вантажний транспорт з мукою, придбаною за кошти сільського бюджету, почав завозити муку по селах Куцурубської ОТГ. Передусім, як наголошує сільський голова Інна Копійка, були забезпечені мукою жителі тих сіл, до яких поставки хліба не здійснювались найдовше. Це села Острівського старостинського округу. Згодом муку отримали усі старостинські округи. Останніми муку отримували куцурубчани. Всього було закуплено та розвезено по селах громади 22 т 130 кг муки, які були роздані силами старостинських округів тим, хто проживає та зареєстрований у громаді. Жителі сіл Острівка, Каталине, Прибузьке, Парутине, Іванівка, Дмитрівка отримали ще й висівки, також придбані за кошти громади. Допомогли владі виконати таку важливу місію працьовиті селяни. Микола Сіряченко, Юрій Клінов, Юрій Токар (на фото), Сергій Антикало, Василь Драгончук, Юрій Горняк та Юрій Батезату на власних плечах в прямому сенсі перенесли більше 22 тон муки, заслуживши слова щирої подяки. Вони також отримали муку для своїх родин. Так само дякує влада усім без виключення, хто долучився до цієї важливої і потрібної людям справи. Завдяки спільним старанням влади і громади чимало вправних господинь змогли накормити свої родини свіжим  запашним хлібом.

17:25 23.03.2022

І в горі ми разом...

І в горі ми разом...

Смерть близької особи – те, з чим змиритися важко, нестерпно боляче і те, що пережив у своєму житті кожен із нас. Здавалося, ще вчора жартували, сміялися, плакали разом, будували спільні плани на життя, інколи сперечалися чи навіть конфліктували, а сьогодні особливий світ, наповнений присутністю рідної людини, перестав існувати...

14:45 23.03.2022

Співпраця усіх гілок влади націлена на результат - дробробут громадян та перемогу!

Співпраця усіх гілок влади націлена на результат - дробробут громадян та перемогу!

Голова Куцурубської сільської ради Інна Копійка взяла участь у робочій оперативній нараді, що пройшла в Миколаївській РВДА під головуванням народного депутата Олександра Пасічного.

20:24 22.03.2022

В умовах воєнного стану влада вдалася до жорсткої економії

В умовах воєнного стану влада вдалася до жорсткої економії

Зважаючи на особливі потреби у коштах, що виникли внаслідок запровадження воєнного стану та через необхідність фінансування непередбачених діючим бюджетом витрат, влада громади змушена шукати нові ресурси. Зважаючи на складність ситуації, виконавчий комітет Куцурубської сільської ради ухвалив непопулярне, але вкрай потрібне рішення «Про особливості  оплати  праці в умовах воєнного стану». Документом, за який було проголосовано одноголосно усіма присутніми членами виконкому, сільському голові, керівникам закладів соціальної сфери  та комунальних установ, засновником яких є Куцурубська сільська рада, припинено виплати премій а також максимально обмежено виплату стимулюючих надбавок до заробітних плат працівників. Рішенням виконкому також затверджено оновлений штатний розпис територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) Куцурубської сільської ради та сільського  комунального  підприємства «Гілея». Передбачено також і припинення виплати доплати за сумлінне виконання своїх обов’язків та особливі умови праці директору комунального  підприємства «Гілея». Фактично, ухваленим рішенням, виконком тимчасово перевів усі структурні підрозділи влади громади на мінімальну оплату праці. Проте, це не означає, що обсяги виконаних робіт та обов’язків посадовців буде обмежено. Влада громади працюватиме і надалі в потрібному для громадян режимі, аби забезпечувати всі необхідні заходи для життєдіяльності громади.

20:22 22.03.2022

Влада громади скасувала щомісячну плату за навчання у мистецьких школах

Влада громади скасувала щомісячну плату за навчання у мистецьких школах

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та спираючись на Указ Президента від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», місцева влада скасувала щомісячну батьківську плату за навчання в Куцурубській та Парутинській мистецьких  школах. Скасування плати введено з 01.03.2022 року на період призупинення навчального процесу. Відповідне рішення було ухвалене 22 березня 2022 року на черговому засіданні виконавчого комітету Куцурубської сільської ради.

19:28 22.03.2022

Навчання в школах громади відновлене з використанням дистанційних технологій

Навчання в школах громади відновлене з використанням дистанційних технологій

Українські діти сьогодні стали свідками страшної реальності. І навіть якщо їхнє дитинство не проходить в укриттях, як це відбувається у великій кількості населених пунктів країни, навіть перебування вдома в період воєнного стану - це великий стрес і для дітей, і для батьків. В Куцурубській громаді усі навчальні заклади середньої освіти відновили свою роботу і школярі знову мають можливість отримувати знання з використанням дистанційних навчальних технологій. Як зауважує начальник відділу освіти Олена Кельбас, місцева влада та шкільні колективи докладають усіх зусиль, аби в такий складний час діти повернулись до навчання, що є дуже важливим не лише для підтримки певного рівня знань, а й з точки зору психологічної підтримки та розвантаження складного емоційного стану. Освоєння навчального матеріалу є досить вдалим засобом відволікти діточок від напруженої емоційної ситуації, викликаної частим переглядом новин та соціальних мереж, які наразі рясніють інформацією, що негативно впливає на дитячу психіку. Тож, фахівці радять батькам виважено ставитись до використання дітьми сучасних засобів зв’язку, гаджетів. Сьогодні особливо важливо контролювати і дозувати користування дітей мережею Інтернет. Нехай засвоєння шкільного матеріалу з використанням дистанційних технологій допомагає дітям корисніше проводити час вдома.

19:14 22.03.2022

ЗНО, ДПА, ЄВІ та ЄФВВ у 2022 році скасували через війну - заява Міносвіти

ЗНО, ДПА, ЄВІ та ЄФВВ у 2022 році скасували через війну - заява Міносвіти

Більшість студентів завершатиме навчальний рік дистанційно. ЗНО, ДПА, єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) у 2022 році скасовані. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. "Таке рішення є непростим,  але необхідним. Адже наше головне завдання - знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити", - цитує голову МОН Центр протидії дезінформації. Сергій Шкарлет зазначив, що скасування ЗНО є необхідним для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні навіть у такий скрутний для нашої країни та суспільства час. Більшість студентів завершатиме навчальний рік дистанційно. Тимчасово переміщені особи (школярі) мають завершити навчальний рік у тій школі, до якої належать за тимчасовим місцеперебуванням. Навчання відбувається дистанційно в Zoom.

19:11 22.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора