A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та медицини

День соборності

Акт Злуки або Велика Злука — урочисте оголошення 22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, День соборності України. Вже традиційно відбулася зустріч з молоддю сіл Іванівки, Покровки та Яселки в приміщенні Іванівської сільської бібліотеки. За сприянням завідуючої клубу Ольги Ворончихіної, бібліотекар Дмитро Ворончихін розповів про цю знаменну подію, ознайомив з літературою, де Акт Злуки описаний більш широко. В приміщенні Парутинської сільської бібліотеки- філії було встановленно проектор та монітор для демонстрації тематичної короткометражної стрічки " Злука. День соборності України", а також ми продивились відео про мальовничі місця нашої землі для того,щоб дітям було легше збагнути і зрозуміти суть нашої зустрічі,а ще в бібліотеці була створена тематична виставка книжок і нашої символіки, бібліотекарем - Бень Є.О.. Після перегляду ми спустилися до танцювальної зали де і розгорнули велий прапор нашої незалежної держави, а також діти з прапорцями в руках створювали літери з написом "Україна", з яких потім худ. керівник Сметана О.В. змонтувала відео. Так би мовити ми створили невеличкий патріотично - тематичний флешмоб. А також всі відвідувачі бібліотеки мали і мають змогу за бажанням продивитись стрічку і ознайомитись із виставкою. В Солончаківській філії Куцурубського ЗЗСО І-ІІІ ст. імені Т. Г. Шевченка відбулася урочиста лінійка до Дня Соборності України. Для учнів 1-4 класів Куцурубського ЗЗСО був проведений виховний захід "Україна - соборна країна" з метою виховання національної свідомості, формування рис громадянина української держави. В Матросівській бібліотеці провели годину державності «В єднанні сила і міць держави».

16:05:25 23.01.2020

Відкритий урок

21 січня відбувся відкритий урок зі старшою групою хореографічного колективу "Фенікс" Куцурубської школи мистецтв. Викладач Дрозд А.В. представила тему уроку: "Модерн танець- сучасний танець" та розповіла про особливості цього напрямку. Учні старанно продемонстрували присутнім свої навички та вміння, здобуті за навчальний період. На відкритий урок були запрошені батьки учнів, які мали нагоду оцінити досягнення своїх дітей. Бажаємо колективу "Фенікс" та його керівнику Дрозд А.В. творчих успіхів, наполегливості у досягненні нових цілей!

09:15:57 23.01.2020

Святковий концерт

21 грудня на музичному відділенні Куцурубської школи мистецтв відбувся святковий концерт за участю учнів та викладачів школи. Ми всі відчули, що Новий рік вже на порозі. Своїми виступами юні музиканти створили чудову святкову атмосферу. І присутні на концерті гості щедро дякували їм гучними оплесками. Колектив школи мистецтв вітає всіх з наступаючим 2020 роком! Нехай у ваших оселях панує мир та злагода, любов і турбота, звучить гарна музика !

08:46:13 23.12.2019

Свято Миколая в дитячих садочках громади

В День Святого Миколая кожна дитина не повинна залишитися без уваги дорослих.І дітки садочка "Ясочка"Дмитрівського НВК теж чекали на подаруночки .До діточок завітав настоятель церкви села о.Василій.Він привітав зі святом і подарував малечі подаруночки із солодощами.Батьки дітей та працівники садочка бажають йому та його родині міцного здоров'я,злагоди та Божого благословення.

08:25:00 20.12.2019

Свято Миколая в Дмитрівському НВК

Кожна дитина свято вірить в диво. І це дуже добре. Одне із див, яке щороку радує дітлахів – це свято Миколая. Всі діти з нетерпінням чекають його. Воно асоціюється із початком справжньої зими, із нагородами за слухняність, і, звичайно, із подарунками.

08:15:55 20.12.2019

Відкритий урок на музичному відділенні Куцурубської школи мистецтв

Робота вчителя полягає не тільки в тому, щоб навчати інших, але й в підвищенні своєї професійної майстерності, педагогічної кваліфікації. Цьому у великій мірі сприяє проведення відкритих уроків, де викладачі обмінюються досвідом роботи, своїми досягненнями та проблемами. 14 грудня на музичному відділенні Куцурубської школи мистецтв відбувся відкритий урок викладача класу народних інструментів Коршунової Н.В. з учнем 1 класу Беседіним Максимом на тему "Роль штрихів у розкритті художнього образу музичного твору". Урок було проведено на високому професійному рівні з використанням різноманітних методів та засобів роботи з учнем: знайомство з цікавою інформацією, опанування нових прийомів звуковидобування, виконання вивчених творів, гра в ансамблі та під фонограму, розгадування ребусів на музичну тематику. Було цікаво і корисно. 

13:25:47 16.12.2019

"Що посієш, те й пожнеш"

6 грудня на базі Куцурубської публічної бібліотеки відділом з питань ОМСКМ Куцурубської сільської ради ОТГ було організовано нараду працівників закладів культури Куцурубської ОТГ. Першим питанням було підведення підсумків 2019 року.Начальник відділу Олена Кельбас привітала працівників з усіма досягненнями року. Це і організація чудових свят в громаді, участь в обласних конкурсах, фестивалях та святах.

08:25:18 13.12.2019

Рейтинг участі аматорських колективів, окремих виконавців, майстрів в обласних, регіональних, всеукраїнських культурно-мистецьких заходах.

Рейтинг участі аматорських колективів, окремих виконавців, майстрів в обласних, регіональних, всеукраїнських культурно-мистецьких заходах. Куцурубська ОТГ - 8 місце.

15:17:32 05.12.2019

Солончаківська філія долучилася до проекту «Маленький тур для великих змін»

Солончаківська філія долучилася до проекту «Маленький тур для великих змін», який реалізує Посольство Швеції в Україні спільно з громадською організацією "Мінзмін", проєктом "Абетка реформ" за підтримки Програми "U-LEAD" з Європою. В рамках проекту, для учнів 4-5 класів, було проведено урок «Я змінюю!» із освітнього курсу «Уроки важливих змін». Вчителями школи,Вовченко Т.В. та Колесниченко С.В., в доступній для дітей формі розкривалися поняття реформи децентралізації, змін, що відбуваються в країні,нашій громаді, школі. Сподобалися дітям групові вправи та ігри, які закликали до співпраці та ефективної роботи в команді. Важливо було донести до дітей те, як змінюється все, що нас оточує, і те, як змінюємося ми, що від дій людини залежать зміни , які вона створює: позитивні або негативні. В ході заняття, діти створювали людину-змінотворця та охарактеризували його такими рисами: активний, оптимістичний, відповідальний, енергійний, добрий та ввічливий. Уявляли себе в ролі змінотворця та, що б вони зробили у своєму власному королівстві змін. Метою цього уроку було виховання відповідальних та активних громадян, лідерів змін, які в майбутньому змінюватимуть Україну.

09:20:19 30.11.2019

Острівський НВК долучився до проекту «Маленький тур для великих змін»

На минулому тижні до уроку важливих змін долучилася ще одна школа Куцурубської сільської ради ОТГ – Острівський НВК Куцурубська ОТГ. Вчителі закладу – Корнієнко Любов, Тесленко Алла, Осінчук Тамара та Книжник Наталія провели вступний урок з курсу «Уроки важливих змін» з елементами квесту «Я змінюю». За матеріалами з «Маленького набору для великих змін» дітям вдалося дослідити, що таке зміни, чому їх важливо помічати та не треба боятися. Наповнення коробки достатньо, щоб пояснити учням зміст понять «децентралізація», «реформи», «реформатор», «ОТГ». У заході прийняли участь 31 учень, які із зацікавленістю дізнавалися, як втілювати зміни та зрозуміли, чому помічати зміни – це важливо, адже вони відбуваються в нашому житті щодня. Під час гри «Ми об’єднуємо громади» разом з картками про села Яскраве та Щасливе використали приклади змін нашої громади, так як діти краще розуміють позитивні і негативні явища, які відбуваються у навколишньому житті. Крім важливих змін в Україні, у громаді, школярі звернули увагу на зміни, які відбулися в школі за останні роки. Це і нових дах будівлі, нові меблі у класних кімнатах, капітально відремонтована, яскраво розфарбована та оснащена необхідним інвентарем спортивна зала. Проєкт зацікавив не лише учнів, але і вчителів, які готували і проводили «Урок важливих змін». Крім наданих матеріалів використали карту світу, карту України, силуетні малюнки і маски звірят. Всі учасники проекту з нетерпінням чекають нових позитивних змін!

10:50:15 28.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора