A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та медицини

Ми пам'ятаємо…

28 жовтня Україна відзначає важливу дату у своїй історії — День визволення від фашистських загарбників, національне свято, пов'язане з вигнанням військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Напередодні цього дня в Дмитрівському НВК відбувся урочистий захід з цієї нагоди. Діти 6,7,9 та 11 класів нагадали присутнім той шлях, який довелося пройти воїнам, визволяючи нашу рідну землю. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих у цій страшній війні.  На закінчення діти проспівали життєстверджуючу пісню, нагадавши всім, як потрібен мир нашій державі.

08:59:03 29.10.2019

Урок важливих змін

Куцурубська ОТГ – одна із 100 громад України, що долучилася до проекту “Маленький тур для великих змін” – ініціативи, яку реалізує Посольство Швеції в Україні спільно з громадською організацією "МІНЗМІН", проектом "Абетка реформ" за підтримки Програми "U-LEAD" з Європою. Мета проекту – на простих прикладах допомогти дітям до 11 років розібратися в суті таких складних питань, як реформи.

12:14:57 28.10.2019

“Маленький тур для великих змін”

Куцурубський відділ освіти  отримав "Маленький набір для великих змін". Набір розроблений в рамках проєкту “Маленький тур для великих змін” – ініціативи, яку реалізує Посольство Швеції в Україні спільно з громадською організацією Мінзмін, проєктом Абетка реформ за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe з Європою. Нам всім добре відомо, що процес реформ в Україні досить складний та багатогранний, інколи навіть дорослим важко розібратися у тому, що відбувається в країні. А з дітьми майже не говорять на тему реформ та важливих змін. Метою проєкту є розповісти дітям та їхнім батькам простою мовою в ігровій формі про реформи та актуальні зміни та заохотити мешканців громад, навіть найменших, стати частиною таких змін. Віримо, що розроблені навчальні матеріали дозволять розібратися, у чому полягає суть змін, та змотивують втілювати маленькими кроками зміни в громадах. Сьогодні школи Куцурубської ОТГ отримали листа з методичними рекомендаціями як працювати з маленьким набором для великих змін та графік передачі супер-коробки для маленьких супер-героїв. Сьогодні граєш, а завтра – змінюєш світ.

13:33:20 21.10.2019

"На Покрова"

14 жовтня з нагоди святкування Дня Покрови Пресвятої Богородиці та для збереження історії, національних традицій та об’єднання людей у єдину українську родину вже вчетверте провели обласне свято козацької творчості «На Покрова». «На Покрова» вирізнялося не лише концертною програмою, але й колоритним ярмарком «Миколаївщина традиційна». Майстри народної творчості нашої області представили барвисті рушники й вишиванки, керамічні вироби, розписний посуд, ляльок-мотанок, обереги, ікони та багато іншого. Куцурубську ОТГ представляла майстриня із с. Куцуруб - Любов Паранюк, яка дивувала присутніх виробами із лозоплетіння, таврійським розписом посуду, сувенірів, листівок, магнітів і т.д. А також бажаючі могли взяти участь у майстер - класі з таврійського розпису. Також нашу громаду представляла чудова господиня і прекрасна людина - Валентина Михайлевська із села Парутине. Яка пригощала всіх домашніми винами Ольвійського краю, бажаючі мали змогу їх придбати, частувала ватрушками і виноградом, а справжньою родзинкою на цьому торті виявилися домашні гранати, які Валентина разом зі своїм чоловіком вирощують в себе вдома, в селі Парутине. Директор Парутинського ПК - Іващенко Олександр  і директор Парутинської ДМШ - Іващенко Тетяна підіймали людям настрій власним виконанням чудових українських пісень і грою на баяні.  

13:38:17 15.10.2019

Учасник Програми Healthy Schools

Куцурубський заклад освіти став учасником Програми Healthy Schools. Мета цієї Програми - надихнути дітей та їхніх батьків свідомо ставитися до власного здоровя. Є можливість виграти грант до 5000$.

09:06:14 09.10.2019

Святкова програма до Дня ветерана

5 жовтня в малій залі Дмитрівського сільського клубу відбулася святкова програма, присвячена Дню ветерана та презентація брошури В.Я.Денисової.

13:21:51 07.10.2019

Відзначення Дня вчителя

Свято працівників освіти у Дмитрівському НВК відзначалося нетрадиційно, але змістовно і весело. В цей день учнівське самоврядування прийняло на себе відповідальність, призначивши із складу учнів 9,11 та 8 класів дублерів усіх працівників школи.

08:23:11 07.10.2019

«Зігріймо серце добротою»

1 жовтня о 14.00 годині в приміщенні Матросівського сільського клубу відбулася година спілкування: « Зігріймо серце добротою» для людей похилого віку. Захід організовано у співпраці з сільським клубом та бібліотекою.

08:22:14 03.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора