A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Новини

Дата: від до Скинути

Засідання ініціативної групи

Засідання ініціативної групи

29 березня 2019 року відбулося засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу молодіжно-консультативного дорадчого органу при виконавчому комітеті Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади.  На засіданні були присутні 5 членів групи: Черевко А. В., Балтаг К. І., Рибак О. О., Шевченко Д. С., Рудай А. В. Ініціативною групою було оброблено 25 анкет кандидатів до складу Молодіжної ради та вирішено провести установчі збори 13 квітня 2019 року о 10.00 на базі КЗ «Центр культури, молоді, спорту та дозвілля» Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Під час зборів кожен з кандидатів зможе розповісти про себе та плани на майбутнє, які він зможе реалізувати під час своєї діяльності в Молодіжній раді. До участі в установчих зборах запрошуємо кандидатів, які заповнили анкети. Просимо Вас, підготувати короткі виступи (3-5 хв.).  Контактна особа: Рудай Анастасія Валеріївна, e-mail BomskmKuta@i.ua, тел. 0983943722 Повідомлення про результати установчих зборів та склад Молодіжної ради буде оприлюднено до 16 квітня 2019 року.

13:34 29.03.2019

Прийом громадян в селі Іванівка

Прийом громадян в селі Іванівка

26 березня 2019 року головним спеціалістом відділу « Очаківське бюро правової допомоги» Лілією Таворською було проведено виїзний прийом до села Іванівка Куцурубської ОТГ Очаківського району Миколаївської області, де здійснювався прийом громадян,  було проведено вуличне інформування жителів села Іванівка та було проведено лекцію-бесіду на тему : «Підстави для відповідальності за порушення виборчого законодавства» для членів дільничної комісії Іванівської дільничної комісії Куцурубської ОТГ Очаківського району Миколаївської області. На базі Іванівської сільської ради здійснювався прийом  громадян, яких цікавили питання соціального забезпечення , трудового, договірного, сімейного, спадкового та земельного законодавства, питань виборчого права,   яким було надано роз`яснення з порушених ними питань. У  сільській раді розміщено нові буклети системи БПД: "Прийнятя спадщини", "Безоплатна правова допомога", «Як внутрішньо переміщеній особі проголосувати на виборах президента України?», «Договір довічного утримання», «Поділ майна подружжя» та ін. з контактами та адресою Бюро, а також розміщено плакати Мін’юсту - "Податкова знижка на навчання", "З дитиною за кордон легко". Під час вуличного інформування жителів села Іванівка громадянам було роз’яснено порядок надання безоплатної вторинної  правової допомоги, а також поширено інформаційні матеріали : «Голосування виборців за місцем перебування», «Тимчасова зміна голосування без зміни виборчої адреси», «Способи оскарження порушених виборчих прав» та буклети системи БПД. Важливою гарантією реального здійснення вільного волевиявлення є встановлена законом юридична відповідальність за порушення виборчого законодавства, згідно зі статтею 105 Закону України «Про вибори Президента України», особи, винні в порушенні законодавства про вибори Президента України, притягаються до кримінальної, адміністративної або іншої відповідальності в порядку, встановленому законом, так для членів дільничної комісії Іванівської дільничної комісії Куцурубської ОТГ Очаківського району Миколаївської області  було проведено лекцію-бесіду на тему : «Підстави для відповідальності за порушення виборчого законодавства».

14:35 27.03.2019

«Не вмре повік твоє святе ім’я…»

«Не вмре повік твоє святе ім’я…»

 Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали частинкою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.

09:13 21.03.2019

ОГОЛОШЕННЯ

ОГОЛОШЕННЯ

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Куцурубською сільською радою ОТГ за участю зацікавлених осіб планується провести громадські слухання щодо врахування інтересів проектів

14:36 15.03.2019

ВИХОВНА ГОДИНА З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ "STOP -БУЛІНГ"

ВИХОВНА ГОДИНА З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ "STOP -БУЛІНГ"

12 березня 2019 року класний керівник Попова Марія Юріівна, провела виховну годину з елементами тренінгу "STOP -Булінг" . На виховній годині учні ознайомились з формами та ознаками булінгу. Під час заняття учні 8 класу виконували різні вправи ,а саме: " Тягар емоцій" , " Візьми роль на себе" "Асоціатиний ряд" . По завершенню заняття учні виконали вправу "Скринька безпеки" . На занятті учні активно брали участь у всіх вправах та активно відповідали на запитання "Як заподіяти булінгу в школі?", " Як розпізнати "буллера"?". 12 березня класний керівник 5 класу Хансіярова Олена Валеріївна провела виховну годину на тему «Стоп – булінг» на якій учні ознайомилися з формами та ознаками  булінгу. Під час проведення заняття для учнів були проведені вправи «Відгадай особу». А вправа  «Візьми роль на себе» надала можливість відчути емоційні переживання які виникають у жертв булінгу  та виховувати почуття співчуття та толерантного відношення один до одного. По завершенню заняття учні виробили власні правила безпечної поведінки та захисту у ситуаціях булінгу.

14:33 14.03.2019

Літературно-музична година в селі Матросівка

Літературно-музична година в селі Матросівка

Вагу великого Кобзаря для України неможливо переоцінити. Його ім′я стало символом нашого народу. І тому, шороку, в березні вся Україна святкує річницю народження Тараса Шевченко. Долучилися до цього святкування і відвідувачі Матросівської сільської бібліотеки та Матросівського культурно-просвітницького осередку для дітей та молоді . 11 березня о 13.00 годині в приміщенні осередку була організована літературно-музична година: « Творчості великого Кобзаря». Захід організовано у співпраці бібліотекаря Варюк Л.М. та завідувача сільського клубу Бондаренко А.В. Розпочався захід піснею на слова Тараса Шевченко: « Реве та стогне Дніпр широкий» Присутні читали та слухали вірші великого поети, відповідали на питання вікторини та подивилися відео- записи пісень на слова Т. Шевченко у виконанні сучасних українських співаків: Ірини Білик , Олега Скрипки, групи : «Скрябін». В бібліотеці для дітей була організована тематична викладка книг: « Вічний, як народ ».

10:09 12.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора