A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Новини

Дата: від до Скинути

Святкування Масляної в селі Парутине

Святкування Масляної в селі Парутине

Масляна символізує перемогу сили світла та тепла над темрявою та холодом, прощання із зимою і чекання весни. Святкували Масляну люди раніше, як і тепер тиждень . Масляна завершувалась « ПРОЩАЛЬНОЮ НЕДІЛЕЮ» , коли всі прощалися з масляним, смачним і веселим тижнем і водночас просили у близьких вибачення за всі образи. Масляну люблять святкувати і у селі Парутине, тому 6 березня, в приміщенні Парутинської СБФ відбулось свято Масляна. Бібліотекар Бень Є.О. і художній керівник Сметана О.В. розповіли всім присутнім про традиції цього чудового свята. Свято супроводжувалось веселими конкурсами та вікториною, був тут і конкурс млинів, з яким хозяйки впорались на славу. Привітав всіх присутніх і директор Палацу Культури Іващенко О.К. Свято вдалось смачним і веселим.

09:59 12.03.2019

Тарас Шевченко і музика

Тарас Шевченко і музика

      9 березня 2019 року відзначається 205 - річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Його місце в українському суспільстві і в українській культурі особливе…

13:18 06.03.2019

Засідання «круглого столу» «Вчимося жити разом»

Засідання «круглого столу» «Вчимося жити разом»

28 лютого на базі Куцурубської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка, в рамках засідання «круглого столу» «Вчимося жити разом», начальник відділу Очаківського бюро правової допомоги Першого Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кутюхіна В. І. провела цікавий та актуальний тренінг  «СТОП БУЛІНГ. СТОП НАСИЛЬСТВО».

09:57 04.03.2019

"Молодіжна політика"

"Молодіжна політика"

28 лютого на базі Куцурубської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка зібрались старшокласники, члени учнівського самоврядування навчальних закладів Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Метою заходу було обговорення перспектив залучення свідомої та активної молоді громади до створення молодіжної ради.

08:32 01.03.2019

Української багато не буває!

Української багато не буває!

22 лютого учні 6 класу змагалися за звання кращих знавців української мови та літератури. Змагаючись, школярі показали добрі знання з української мови, демонстрували свою обізнаність у фолькльорі українців.

14:02 22.02.2019

«Бережіть, шануйте, любіть, учіть!»

«Бережіть, шануйте, любіть, учіть!»

21.02.2019 День рідної мови в Куцурубській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка пройшов під гаслом «Бережіть, шануйте, любіть, учіть!». Різноманітні заходи: конкурси, вікторини, мовознавчі турніри, квести, театралізовані та фольклорні свята підготували та провели класоводи 1-4 класів Ковтун О.І., Майстрішина О.А., Себрук Т.І., Клепас Ю.Є., Биців Г.М. та вчителі української мови та літератури Ключко П.В., Кондратюк І.І..

08:38 22.02.2019

Різноманітні будні

Різноманітні будні

Школа – це не тільки уроки та перерви, це творчість і допитливість, вміння дружити, допомагати, бути добрими, людяними та вдячними. Наші будні - різноманітні. Ось, наприклад, сьогодні ми прикрасили наш клас веселими кольорами, бо так вже хочеться весни, провели цікаву годину спілкування до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, згадали нашого земляка Анатолія Пілієва, хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих за Україну. Закінчились уроки і ми разом з нашим класним керівником Клепас Юлією Єгорівною вирушили на берег лиману. Нас вразила його велич і висота круч, але неприємно здивувало те , як змінюється ландшафт нашої місцевості і в якому стані знаходиться узбережжя. На жаль, не бережуть люди довкілля , викидають відходи та сміття вздовж берега. Ми вирішили трішки прибрати територію нашого літнього відпочинку. Було б дуже добре, якби ми всією громадою провели екологічну акцію «Чисте узбережжя». Закликаємо всіх : бережіть природу нашого рідного краю, наш лиман, свій дім, свою Україну!

08:32 22.02.2019

"Країна мовознавства"

"Країна мовознавства"

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Куцурубська публічна бібліотека запросила учнів 5 класу здійснити мандрівку до країни МОВОЗНАВСТВА.  Працівники бібліотеки розповіли цікаві факти про різні мови світу, про те, як звучать голоси тварин на інших мовах, про історію виникнення і значення рідної української мови. Наші гості із-задоволенням приймали участь у конкурсах. Наприкінці, працівники бібліотеки побажали учасникам заходу почуття глибокої любові до мови, свого роду, рідної землі.

13:27 21.02.2019

Акція «Від громади до громади»: Куцурубська ОТГ

Акція «Від громади до громади»: Куцурубська ОТГ

На Миколаївщині триває культурна акція «Від громади до громади», ініційована Миколаївським обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи. Цього разу творча група проекту ознайомилася із творчими здобутками Куцурубської ОТГ.

10:14 21.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора